szerda, november 04, 2009

Hit me baby one more time

Habár nem gondolta Kispapa, hogy előbb-utóbb ne érkezne el ez az időpont, de mostan véglegesen megtörtént: Borika is elkezdett rosszalkodni időnként. Gyakran nyúl olyan dolgokhoz, amik tiltottak számra, és érdekes mód, ő nehezebben érti meg a „nem szabad” kifejezést, mint annak idején drága nővérkéje. Előszeretettel kapcsolgatja a lámpát, zum Beispiel.

Meg hát azért akaratát is ki tudja igencsak nyilvánítani, ha ne adj Isten valamit nem kap meg iziben, földhöz vágja magát, és hisztizik. Idővel abbahagyja, csak hát nem mindig könnyű, cérnával.

A testi erőszak-fenyítés fogalmát is hamarabb sajátította el, ugyanis már elég profin kezdi Blankát visszaütögetni, lökdösni, hol a játékból, hol indulatból. Előfordult, hogy a Blanka meglökte Bojikát, majd ő úgy visszaadta, hogy a Blanka majd’ a falnak esett. Blanka a hosszú combú csajszi (már anno uh-on is mondták a doktor bácsik), Bojika meg inkább egyelőre egy belevaló kézilabdás-beállósnak felel meg. Mármint lakatilag. De azért okos, hihi.

Kispapáék így Borikánál is kezdik bevezetni a „kezedre csapok”-at, főleg, mikor előszeretettel tiltott dolgok felé nyúlkál, a huszadik felszólítás ellenére is.

Csakhogy úgy tűnik, nem érti a tiltás eme eszközét, sőt, nagyon viccesnek találja a kézre pacsit. Olyannyira, hogy a minap Kismama észrevette, hogy Borika nevetve ütögette egyik kezével a másikat, és közben vígan kiabálta: „még egyszer, még egyszer.”

2 megjegyzés:

dreschma írta...

Szió
Itt is válaszolok hátha nem nézel vissza!

Köszönöm a tanácsokat!
A legutóbbi rohamot nagyon jól tudtuk kezelni Ventolinnal. Majd meglátjuk mit hoz a jövő.

A dokink azt mondja kismamákra veszélyes ez a vírus, és itt Magyarországon ha tömegestől betegednek meg a kismamák nem is tudnak nekik olyan ellátást adni mint külföldön. :( Nincs megfelelő intenzív ellátás.

Még ígérte, hogy jövő hétre még jobban utána néz-kérdez nekem.

Kb úgy vezette le a dokink... hogy oké tegyük fel, hogy jár valami betegséggel a későbbiekben (az autoimmun betegségen mosolygott, hogy az egy ilyen adu ász mivel fogalmuk sincs mi okozza ezért akár ez is okozhatja... végülis miért ne max nem jön be!) , de azokat lehet kezelni, mire odajut a gyerek (18-20 év múlva) meg talán még jobban, de ha belehalunk akkor már nincs mit tenni!

A kismamákkal pedig nem rémítgetnek hanem tényleg veszélyes rájuk, sokkal veszélyesebb mint az egyéb influenza. :(


Azért a középső harmadot érdemes kivárni ha egy mód van rá, de ezen mi már túl vagyunk.

Bandi viszont még csak másfél éves! Kicsit aggaszt ez az oltás, de ha sima náthától befullad, lehet az oltással járunk jobban...

kispapa írta...

Szia Marcsi, köszi!!

Én a legjobban a higanytartalomtól félek, mert az átjut a méhlepényen. Tudom h.az autizmus vs. higany már lerágott csont,és azt is tudom, h ebben elenyésző mennyiség van,és vízoldékony, de felnőtt mennyiségben elenyésző,nem magzati mércével...sajna nekem az egyik legjobb bnőm kisfia autista gyanús, és általuk eléggé érintett vagyok a témában. Az meg sokat nyom a latba, hogy 2005 óta itthon is MINDEN gyerekoltóanyagból kivonták a higany(u.ezt a triomerzált,ami ebben is benne van) Sajna külföldi vakcina meg még nem elérhető....pedig abban van higany mentes. Én arra hajlok...de nem tudom. nagyon nehéz. most vagyok a 29.hétben, most fejlődik legjobban az idegrendszere...megéri ebbe belekavarni???
Viszont nálunk ma Blanka megkapta,bár marha rossz szájízzel tettem. és nem vagyok biztos, hogy nála nem lesz kemény utóhatás. Pedig full egészséges 1 hónapja, és elvileg reggel is annak találta az orvos, és én is.. na most meg du.ra már köhögni kezdett.....baromi nehéz

Kriszti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...