vasárnap, szeptember 26, 2010

Láz, alvás, jótündér

A héten két szülőire is hivatalosak voltak Kispapáék, hétfőn Boriéra, kedden Blankáéra. Sok új infót nem érkezett, majd lehet válsztani a sok ovis külön program közül.

Remélhetőleg Borika novemberben megkezdheti ovis pályafutását, amit nagyon vár. A héten egyik délután, mikor Kismamával és Zsófival mentek Blankáért, bekukucskált a jövendő termébe, és az óvónénije be is invitálta egy pici játékra. Mesélt is róla a kiscsajszi nagy örömmel.

Blanka beszedte az első komolyabb ovis vírust. Már a héten lehetett sejteni, hogy valami készülődik, mert sorra maradtak otthon a barátnők, nyilván kisBlanka se maradhatott ki a szórásból. De egy ideig jól tartotta magát.

Már harmadik napja lázas, más tünete nincs igazából, hangulata is tök jó, ha épp Nurofen hatása alatt áll... Holnap majd jön a doktornéni és megmondja a tutit. Mindenesetre nagy örömére az elmúlt két éjszaka kiköltözött a nagyszobába, az utazóágyba, a fertőzések elkerülése végett. Már amennyire lehet. De ő nagyon élvezi, hogy külön alhat.

Borika és Zsófika egyelőre csak köhögő versenyt tartanak itthon, különösen alváskor felváltva köhécselnek jó sokat, de más tünet (még) nincs.

Kispapa és Kismama a héten megbeszélték, hogyha jönne egy jó tündér, semmit nem kérnének tőle, csak hogy heti egyszer vagy kétszer, legalább 8 órát aludhassanak egyhuzamban.

Ugyanis két kisebb lányuk rendszerint nem könnyíti meg az éjjeleket. A még fogatlan, de vadul fogzó Zsófi visszatért az újszülőtt ritmushoz, este 8-kor elalszik, de onnan 3 óránként kel szopizni, és hajnali 6-kor általában úgy dönt, reggel van.
Borika pedig félálomban ugyan, de jó sokszor felsír éjszaka, cumit keres, ujjat akar fogni, majd jó esetben 6 körül, rossz esetben kissé korábban átköltözik Kispapáékhoz.

Blanka szerencsére igen jó alvó, semmire nem ébred fel éjszaka.

De azért jöhetne már az az állítólagos jótündér. Egy darabig még hisznek benne Kispapáék. De már nem sokáig.

2 megjegyzés:

Somiék írta...

Átérezzük az alvás bajait... Boró nem csak hogy nem alszik két-három óránál többet egyhuzamban, hanem van, hogy nem is akar visszaaludni!!! ha hozzátok jött a "Jótündér" kérlek-kérlek hozzánk küldjétek...

Andrea írta...

A jelek szerint azért Zsófi igen-igen növeszti azokat a fogacskákat, ha már az alvás is ilyenre sikeredik.
Átérzem az alvás utáni vágyatokat én is nagyon erősen.

Gyógyulást a kisbetegnek, és remélem, hogy a tesók nem betegednek le. És persze Ti sem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...