szombat, szeptember 18, 2010

Pisigyűjtés zacsiba, de hogy?

Zsófika az elmúlt 3 hétben, mióta Blanka ovizik, küzd valami kis vírussal. Taknyol, folyik az orra, köhécsel, és néha kicsit lázas. Az orrszívó porszívó non stop üzemel, a csajszi nyűgösebb mint általában, és az éjszakák sem túl nyugodtak. Éjféltől 3 óránként felébred és szopizni akar, de van, hogy épp játszani. Mint például az elmúlt éjszaka - Kispapa éjfél és 2 között szórakoztatta pici pici pici hercegnőjét, aki sikongatott, karmolt, ugrált, játszott. Nyoma is maradt.

Kismama még csütörtökön levitte a csajszit a doktornénihez, hogy most már azért vessenek rá egy pillantást. Nos, Zsófika antibigyó kúrára lett ítélve, hörghurutos, csúnya a torka, illetve egy pisi vizsgálat is kell a visszatérő láz miatt. Kismama kapott is 4 pisigyűjtő zacsit, hogy majd hajnalban ügyesen illessze fel Zsófi babának. Na, aki már látott ilyen babák számára készített zacsit, az megérti Kispapáék problémáját. Aki meg nem, az próbálja elképzelni.

Adott egy steril zacsi, rajta egy kicsi lukkal, ami öntapadós, és arra a bizonyos helyre kell illeszteni, peluson belül,és várni, hogy megérkezzen a végeredmény.

Kisfiúk esetében ez lényegesen egyszerűbb, némi anatómiai okok miatt. Kismama még a Borival és Zsófival kórházban töltött tapasztalati alapján tudta, hogy ez a pisi vétel kis csajsziknál nem túl egyszerű, hisz a nővérkék is szívtak vele, de azt hogy ennyire lehetetlen?

Első körben hajnali 3-kor került fel a zacsi. Igen ám, de a ragasztócsík kb. 5 perc után leválik, ha ott vmi nedves lesz. Így a pisi a zacsin landolt, onnan meg kijutott a pelusból, és Zsófika hajnali 4-kor igencsak sírt a pisis, átázott ruha miatt.

Második körben szintén hasonló technikával próbálták megoldani a helyzetet Kispapáék, de akkor meg pisi helyett bekakilt a drága, így a zacsi sterilitásának lőttek.

A harmadik próbálkozás hajnali 7-kor pedig azért fulladt kudarcba, mert Zsófinak már esze ágában sem volt aludni, vagy nyugodtan üldögélni Kismama ölében, hanem megkezdte szokásos road movieját a lakásban - így a mozgástól ismét rögtön lekerült a zacsi.

Mivel ez volt az utolsó zacskó, Kismama fél órát ültette Zsófit az ölében, alatta a bilivel, de hiába, nem jött cucc.

Kispapa dolgozóba menet berohant a rendelőbe pár plusz zacsiért, ahol azt a jó tanácsot kapta, hogy ahelyett, hogy felragasztanák a pelus alá, inkább ültessék felette a babát a reggeli szopi után, hátha úgy könnyebb... Thanks.

Így hétfő reggel újra próbálkoznak Kispapáék a minta adással. Waiting for Pisi(godot).

Van, akinek már sikerült? A helyes beküldők közt használt pisigyűjtő-tasakokat sorsolunk ki.

4 megjegyzés:

Lipodresch írta...

Kisfiúknál sem egyszerű nehogy azt hidd!
Mikor nekünk kellett mintát adni vagy tíz darabot elpazaroltunk, mellettünk sorba adták le a lányok a tele zacsikat! :)

Jobbulást és sok sikert!

jutka írta...

Szia Kriszti!
Szoktalak olvasni, most talán tudok némi segítséggel is szolgálni. :-)
Levinél is borzasztó nehezen jött össze a pisigyűjtés, csak kb. 10. alkalommal sikerült. A bevált módszer: a pisigyűjtő zacsi felragasztása után még rögzítsétek mindkét oldalon a zacskót barna patikai ragtapasszal, ez ott tartja stabilan pisilés után is!
A levételnél óvatosnak kell lenni, hogy ne fájjon a picinek, mert eléggé húzza a bőrt.
Remélem beválik, nekünk csak ez segített...

Mielőbbi gyógyulást, sok puszi:
Szűcs Jutka

Gulácsi Orsi írta...

Ninó is taknyos 2 hete.
Ezt is egyszerre...
Jobbulást! Zsófi tényleg bilizik:)??
puszi

Virág írta...

Istenem, ez rémes lehet, máshol is olvastam már h mission impossible... Sajnálom, de látom azóta már megoldódott :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...