kedd, február 01, 2011

Korizás, szülinap, és bárányhimlő (ami van, vagy nincs)

Szombaton a kiscsajok Kispapáékkal, K. Ábellel és becses szüleivel ellátogattak egy közeli bevásárlóközpont tetejére, ahol nemrég megnyílt egy kisebb méretű koripálya. Kispapa és Kismama eldöntötte, itt az idő, hogy kiscsajaik megismerkedjenek a korizás rejtelmeivel.

Borika a 2. perc után úgy gondolta, neki ez elég volt egy életre, de Blanka azért elég ügyesen rótta a köröket Kispapával. Pontosabban Kispapa húzta, de Blanka elég ügyesen egyensúlyozott. Néha még hajtotta is magát. 8 év után meg is tanul korizni. Kismama ezalatt Zsófit, Borit szórakoztatta Ábel anyukájával.

A korizás után egy kisebb vacsi is dukált a delikvenseknek, és közben a gyerekek is elég jól elvoltak a gyerekdühöngőben, így a szülők is tudtak váltani pár szót. Párat. Mert a dühöngő kijáratát nem lehet lezárni, tehát a drága gyermek - ha akar, és akar - akkor kijut. Ahogyan tette Zsófika is, fél perc alatt ki is jutott, és a földről fogyasztotta az (nem)eheteő cuccokat. 

Vasárnap nagy volt a készülődés, a csajszik segítettek a mamának tortát készíteni, gombát tölteni, hiszen délután nagy vendégség volt a Kispapa-rezidencián. Eljött a kis-nagycsalád Zsófit megünnepelni, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, büdösbogár-unokatesók.

A kis ünnepelt nagyon jól bírta a pörgést, bár az ajándékaira rögtön lecsaptak drága nővérkéi, ő egyáltalán nem panaszkodott, inkább az üres sörös dobozokkal játszott. Nesze neked Fisher Price.

Pedig kapott a csajszika jó sok mindent: mesekönyveket, játékhangszert, tapilapot, búgócsigát, babakocsit kis babával kapott.

Vasárnap este Kismama apukája néhány pöttyöt vélt felfedezni KisBlankán, és a családból többen is a bárányhimlőre voksoltak. Ezért hétfőn dukált neki egy látogatás a doktornéninél. Igazából nem lettek okosabbak Kispapáék, ugyanis nehezen eldönthető milyen pöttyei vannak a csajsziknak. Mivel ő kapott oltást, de csak 1-et, így a lehetősége megvan, hogy elkapja, de valószínű, nagyon enyhén. A doktonéni szerint az egyszer oltott gyerekeknél előfordul, hogy észre sem veszik az egy-két pöttyöt, ami jelezheti, hogy éppen tényleg elkapta. Szóval most Blankánál kétesélyes a dolog, mert ösz-vissz két gyanúsabb pöttye van.

Mindenesetre most itthon évezi Kismama és Zsófi társaságát, mert a szmogos időre való tekintettek éjjel be is fulladt kicsit. Borika viszont nagyon ügyesen,okosan ovizik.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...