péntek, augusztus 05, 2011

Autótető, ribizlivér és a két ujjszopó

Kispapáék a múlt hét pénteken átvették a stafétabotot Edit nagymamákétól, akik addig nyaraltatták a csajszikat és Ádiboyt. Miután ők péntek este hazamentek Ádival, Kispapáék pedig megkezdték a „pihit”.

Volt pörgés, szombat-vasárnap Zsófika és Borika keresztszülei és gyerekei jöttek látogatóba. Az idő kegyes volt, a gyerekek egész nap kint nyomultak a kertben, és még a szülők is tudtak kicsit beszélgetni. Néha.

A rangidős Suzuki Andris és Blanka falkavezérként találták ki a különböző csínytevéseket, és próbálták a kicsiket is rávenni. Például Andrisék autójának a tetején álltak a két és fél éves Nórival együtt, hogy onnan élvezzék a kilátást… A legbékésebbnek Gergő baba (aki már három éves) bizonyult a hat gyerek közül, homokozott, szépen evett, aludt, és csodálkozott, hogy ennyi gyerek van körülötte.

Zsófit kissé megviselte a nagy pörgés, elég nyűgös volt magához képest, Kispapáék azt hitték, beteg is lesz, de aztán szerencsére mégsem.

Szombat este relatív korán sikerült ágyba rakni mind a hat gyereket, és a szülőknek is jutott néhány lazább óra, sörrel, Unicummal, nagy emlékfelidézésekkel, amikor még kevesebb vérszívó volt, és több szabad este jutott a szülőknek.

Vasárnap már hidegebb volt, de néhány mese a laptopon azért megmentette a délelőttöt. Az ebéd után búcsút vett Tóalmástól a két család, és magukra maradtak Kispapáék.

A hétfő-kedd itthon telt: nagy homokvár-építéssel a kertben Kispapa által, csigaház gyűjtéssel Kismama és Bori által, hogy nyakláncot készítsenek majd, Blanka „dolgozott”, vért készített (ribizliből) a titkos bunkiban. Ezt még Ádival fejlesztették ki, piros bogyókat nyomnak szét, és utána szétkenik leveleken.

Zsófi kolbászolt, motorozott, hintázott, szedegette a maradék málnákat és ribizliket a bokrokról, néha rácsatlakozott a mamára egy kis cicizésre.
Esténként az utcabeli gyerekekkel megy a nyomulás az utcán, mindig kipróbálja a másik járművét, bringáztak, motoroztak, rollerezték, az egyik este a szomszéd Szofi invitálta át őket egy kis otthoni bulira.

Szerdán-csütörtökön újabb vendégek látogattak el Tóalmás city-be, K. Ábel és anyukája, Réka személyében, míg a másik Miki papa húzta az igát Budapesten.
A csajok már jó korán felkeltek és várták Ábelt, Borika annyira kifáradt az izgalmakban, hogy már 11-kor el is aludt. Ábellel érkezés után rögtön birtokba vették a kertet, vért készítettek (mi mást?), homokoztak, bringáztak. Ebéd és a kicsik ébredése után a strandra mentek le Kispapáék Rékáékkal.

Ábelt látván Blanka is vérszemet kapott, és egyre belevalóbb a medencében, persze karúszóval és úszógumival bebiztosítva magát. Bori és Zsófi inkább a medence szélén töltötte a drága időt a mamával

Csütörtökön Kispapa is melózgatott kicsit, addig a gyerekek bringázni mentek Rékával és Kismamával, jól lefárasztva a delikvenseket. Ebéd után Ábel és Blanka bábszínházasat játszottak, szerepjátékoztak. A legjobb előadás A két ujjszopó története című tanmese volt, amit saját kútfőből adtak elő, főleg Ábel volt a főszervező.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...