szombat, augusztus 13, 2011

Sziget-feeling with Zsófika

Kocsi lerak, Árpád-hídnál helyi érdekű vasútra felszáll. Két jegy lukaszt, Zsófikának még valahogy nem kell. Kispapáék csak az ajtóig jutnak, de úgyis csak egy megálló a Fi-la-to-ri-gát. Zsófika a kismama hátán fityeg, de már onnan ismerkedik a beszívott hollandokkal. Mert közhely, de már a HÉV-en készek a csávók. Meg az a néhány csaj (erősen teltek, dülöngélnek, próbálkoznak) is, aki őket képes elviseli. De csak azért, mert lenyomtak kér deci jó magyar Royal vodkát a Batthyányin.

A bejutás nem olyan vészes, külön VIP-es sáv, a negyvenes biztonságis még a pelust se nézi át drogért, se a Kispapa duzzadó hátizsákját, ami úgy is csak – de tényleg – pelusokkal, popsitörlőkkel, csere rucikkal, előre felvágott barackkal, keksszel, banánnal, ivós joghurttal, esőkabáttal teli. A lúzer Kispapa még két doboz, 150 forintos sört se vitt be (ami bent 790). Miközben mellette azon paráztak a megvadult tizenévesek, hogy a jéger – amit a szigeten nem is kapni, állítólag -, vajon be fog-e jutni…

Kispapáék próbálnak gyerekprogramok után nézni, de az előzetes felmérés azért nem volt teljes körű. Szóval inkább random a terv, irány a játszótér felé, útközben egy kis Agóra, elterült, ambient Cöxpont, etc. Zsófika eleinte megszeppenve nézni a mama hátáról a Sziget-feelinget, de lassan kezd feloldani. A cirkusz terep áttekintése után a játszótér-az a bizonyos nagy csúszdás - csak az övé. Kb. 200 négyzetméter – just for U. (A biztonságis, mert azért vigyáznak az épített értékekre, odaszól, a sört ne nagyon mutogassuk a rácsok közt.)

A délutáni Wan2 elektro-metál-akármi-lófasz kicsit megijeszti Zsófikát, de a nagyszínpad felé már kezd feloldódni. A nagyszínpad-hátsó és a Vodafone – szuper kockássá Eszenyi-tervezett – torony közti miniréten már pörög a csaj, kissé (persze alkoholmentes) besörözve négykézláb járkál Kispapával, nézik az elsuhanó duplafedelű repcsiket, az élet értelmét elemezve, miközben elmebeteg német alkeszok csúszkálgatnak az égen. A Kismama pedig a Pastrami – eléggé (primitíven) leegyszerűsített paradicsomra, némi kis sajtra, oliva olajban túlságosan megfürdetett, oregánóval szétszórt nemtudomminek nevezett - cuccot majszolgatott. VIP-hoz ez talán kevés.

Egy kis bóklászás után Kispapáék az MR2-Petőfi Rádió – ha még így hívják – színpadánál járnak. Kispapa kicsit elnézte a bontást, mert Zagarra ment volna, de csak Ladánybene szólt, de aztán teljesen feledtette a kudarcot a Budapest Bar. Persze Frenkit valahogyan sosem sikerül befogadni, de ez lehet, hogy csak Kispapáék hibája, de az egészet szinte végig pörögte a Kispapa family. Zsófikával az élen, aki táncolt, ismerkedett, és a valamelyik esélyegyenlőség-jegyében-sátornál szerzett lufival ütögette a fűben elfekvő fiúkat, bácsikat.

Némi sanzon-punk-rockandroll után kezdett a kiscsaj kikészülni, persze a Prodigyt már nem bírta ki, így Kispapáék hazahúztak.

De Zsófika beavattatott, Borika, Blanka irigykedhet. Ráadásul Zsófika a Faith No More-t is hallotta már. Odabent.

1 megjegyzés:

Gulácsi Orsi írta...

Ez nagyon vicces volt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...