kedd, augusztus 23, 2011

Báránykás tábor

Pénteken Kispapáék csatlakoztak a Fonyódon nyaraló Józsefvárosi Báránykákhoz, és szüleikhez.

Délelőtt Kispapa még dolgozott kicsit, Kismama addig a közeli plázában fárasztotta a csajszikat és harcolt, hogy idő előtt nehogy elaludjanak, majd több kiló cuccal, tele kocsival sikerült elindulni ebéd után. Szerencsére mindhárom csajszi bealudt kb. az első kanyarnál, és akkor ébredtek csak fel, mikor Kismama bemanőverezte a kocsit a tábor kapuján.

A csajok nagyon örültek a rég nem látott cimbiknek, a Balatonnak még jobban, és érkezés után rögtön bevetették magukat a vízbe. Pontosabban Blanka bizonyult csak a legbátrabbnak, Borika és Zsófika felváltva a Papa és a Mama kezéből ismerkedtek a veszélyes vízzel.

A szállásnak igazi táborhangulata volt, emeletes ágyas szobák, amiknek a csajok nagyon örültek, de aztán Borika később beparázott, és inkább Kispapa mellett aludt.

Az első este természetesen Kispapa kiscsajai maradtak fent legtovább a gyerekek közül és élvezték a felnőttek társaságát, aztán csak sikerült 10 körül őket is letenni, és csatlakozni a világmegváltó beszélgetésekhez.

Szombaton déelőtt az összes család letelepedett a Balaton partjára, a gyerekek ettek, homokoztak, a lelkes apukák meséket olvastak, voltak akik viziszörnyet játszottak,a Kismamák rohangáltak, de szerencsére mindenki figyelt mindenki gyerekére.
Zsófi és Bori továbbra se lelkesedett a víz iránt, Blankát viszont alig lehetett kiszedni.

Ebéd után, míg Kismama altatott, Kispapa krumplit, répát pucolt, és a többi apukával az esti bográcsozás előkészületeit tették meg.

Alvás után a híres bohócdoktor, Lala bohóc látogatta meg a Báránykákat, és egy vicces, interaktív performance-ot is nyújtott.
Még Blanka is, a maga visszafogott módján be-bekiabált, izgult, sikongatott. Borika és Zsófika inkább a mama öléből szemlélődtek, kevésbé lelkesen.

Bohóckodás után egy kis vonattúra várt a gyerekekre, Fonyód központjáig és vissza, egy- egy fagyival vagy jégkásával megspékelve.

Az esti tűzijátékra már kidőltek a csajok, Blankánk napszúrása is lett kicsit, így elég korán sikerült elaltatni őket. Kispapáék még hajnali 2-ig múlatták az időt a szülőtársakkal, így reggel elég nehezen ment az ébredés.

A reggeli mise után táborbontás, búcsú, majd a kicsi kocsi a Vászoly felé vette az irányt, ahol az ott nyaraló Ádi boyt, büdösbogár tesóit és szüleiket látogatták meg. Finom ebéd után Udvariban még egy kis fürdőzés, vizibringázás, majd este hazaindulás.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...