péntek, február 10, 2012

Bölcsi news

A történet már 1 évvel ezelőtt megkezdődött, mikor is a Kismama beíratta Zsófikát a kerület legjobb bölcsijébe, jó előre, a következő év szeptemberétől. A csajszit feljegyezték, a Kismama kapott egy nagyon hosszú sorszámot, és a téma feledésbe is merült.

Történt aztán, hogy a karácsony előtti héten megcsörrent Kismama telefonja, és egy kedves hölgy gratulált, hogy Zsófika felvételt nyert a neves intézménybe, de már februártól van hely, nem kell várni szeptermberig, sőt ajánlatos akkor el is kezdeni, ha már van hely.

Kispapáék azért kértek 2 nap gondolkodást, mert elég hirtelen jött a dolog, főleg Kismamának, filóztak, megvárják e a szeptembert, stb, de végül is úgy döntöttek, belecsapnak a lecsóba, pontosabban a bölcsibe.
Hisz egyrészt Kismama lassan munkába áll,  másrészt a csajszika 2 éves, igazi társaságfüggő gyerek, aki az elmúlt pár hónapban már látványosan unatkozott itthon a nővérkéi nélkül. Mindennap igényelt valami programot, társaságot, manótornát, báránykákat, stb., szóval érződött, hogy ő már bizony nem elégszik meg a Kismama kizárólagos társaságával.

Miután a döntés megszületett,a  januári délelőttök bölcsi kóstolgatásal teltek, ami az udvaron való játéklehetőséget és a gondozónénivel való ismerkedést jelentette. Több kevesebb sikerrel.
Az udvart kevésbé élvezte a csajszika, a januári mínuszokban eltöltött másfél órák kicsit elrettentették, és mivel a szkafanderében elég nehezen mozog a sok réteg miatt, nem nagyon tudott se mászókázni, se csúszdázni, így  elég sokszor végződött a bölcsi látogatás földön fetrengő hisztivel.

A valódi szoktatás aztán ezen a héten kezdődött.

Kismama, és Kispapa Zsófikával hétfőn 10-kor ott állt a vártán, pótruhákkal, pelusokkal, papírokkal felszerelve. A hivatalos becsekkolás után Zsófika pótruhái bekerültek a Nyuszi szekrénybe, Zsófika pedig Kismamával játszott az udavron, majd a teremben, végül szépen megebédelt.
Az udvar ismételten nem nyerte el a tetszését, a terem viszont teljesen lenyűgözte. A kis wc-ért pedig egyenesen odavan, mindig rá akar ülni.

Kedden ugyanez volt a menet, Zsófika egész jól bírta a dolgokat, bár a mama még vele volt. Néha bepróbálkozott egy egy cicit szeretnék mondattal, de szerencsére sikerült a figyelemelterelés.

A gondozó néni, Erika, nagyon kedvesnek bizonyul, Zsófika is egész jó viszont ápol vele,  meg úgy az egész bölcsi bejön neki, csak az udvaron nem szeret nagyon kint lenni ilyen hidegben. Bár már ott is kezdett oldódni, hisz találkozott Gusztival , aki rögtön szárnyai alá vette.


Szerdán a Kispapa volt a soros, nagyon ügyesen játszottak, ebédeltek együtt, sőt Kispapa még a többi gyereket is szórakoztatta a csoportból

Csütörtökön és pénteken már reggel 8-ra kellett menni, ekkor a Mama volt a társ.
Csütörtökön aztán kicsit kibolrult a bili, mert a csajszika már 90 perce kint volt a mínusz 8 fokban, mire lassan kihozták a gondozónénik az összes kisgyereket. A másfél órás fagyasztás után a csajszinak láthatóan elege volt a hidegből, és nehezen viselte, hogy még nem mehetett be a mamával.
Rá is zendített keményen, és mikor neki állt volna ciciért reklamálni dühében, a gondozónénik gyorsan beküldték a mamát, aki ott hagyta a zokogó csajszikát.
Egyébként Zsófinak tényleg a hideg volt a baja, nem a mama hiány, mert amint visszavitték a terembe, rögtön megnyugodott, szépen ebédelt, játszott Erika nénivel.
Kismama addig a bejáratnál dekkolt és várt a csajszikára, aki 12-kor tele pocakkal és nagy vigyorral meg is jelent, tökéletesen megelégedve.

Pénteken reggel már a teremnél el kellett válni a mamától, de Zsófika gond nélkül menetelt befele, és még csak vissza se nézett.
Kismama a többi beszoktatós mamával addig kint ücsörgött mintegy 4 órát, közben a gondozónénik párszor kijöttek referálni, de állítólag Zsófival minden oké volt.

Jókedvűen reggelizett, játszott, olvasott, babázott, haverkodott, majd gyönyörűen megebédelt, és Kismama 12-kor egy tök feldobott, vidám babát kapott vissza.

Persze nyilván lesz ez még így se, de kezdetnek azért nagyon jó.

Jövő hétfőn még ugyanez a menet és keddtől megpróbálják a bent altatást. Akkor még mindennap bent kell maradni a bölcsi területén Kismamáéknak, in case of emergency, aztán utána kezdődik a real world.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...