vasárnap, január 21, 2007

Shake The Disease

Szegény kiscsajszi belekóstolt a jóba: az emberi – mert hát azok vagyunk, nem vadak – betegség kicsit mélyebb bugyraiba. Asztmás köhögés, csúnya, mélyről jövő, több éccakán átívelő, kis lázacskával spékelve.

De azért amennyit tudott, azért közben is mosolygott. (Igaz, egyeseknek hiába: az egyik *****, *****, ***********, ***, ***** állat szomszéd éjszaka a csöveken keresztül kopogott, amikor a kiscsajszi órákon át köhögött, nyüszögött, sírt. El lettek kényeztetve: az elmúlt nyolc hónapban hangját se hallhatták...)

Csak néhány dl köptetővel, meg minden féle egyéb, mama tudja mivel kísérve lett egy kicsit jobb. Volt egy-két keményebb éjszaka is. Már úgy kajabált, nyöszörgött szegényke, azt hitték a Kispapáék, hogy még mindig, illetve az erősödő fogfájás, hát irány egy EU-kompatibilis éjszakai gyógyszertár. Kispapa már alig lát, de sikerült eljutni a célpontig, ahol is egy álmos gyógyszerész hölgy mondja: "Ja, kisbabának semmi nincs, csak receptre. Pláne nem fájdalomcsillapító."

Pár nappal később kiderült: egyszerű fájdalomcsillapító kapható kisbabának is. Fő a szakértelem. 100 fokos vízben.

Szóval köhögött szegényke, már annyira, hogy a Kispapa sem bírta…

Még a doktor néni is kijött párszor, hallgatgatta, méregette, felírt, leírt. Közben szegényke meg nem is nagyon hízott. Mármint a Blanka.

Még valami hatalmas vizi pipát, egyesek szerint maszkot, is kapott - de jó neki! - amin keresztül be kell lélegeznie valamit. Mr. Dart is megirigyelné. Itt is kapart az ajtó előtt, hogy neki is adjunk, de elkergettük.

Karantén. Hogy ki bírta rosszabbul, a Kispapa, a kismama vagy éppen a kiscsajszi, arról az oddsok igencsak árulkodnának. De bepótoljuk.

De – el ne kajabáljuk – az elmúlt két napban már eszik is a kis Blanka, pláne a nagy Fűvészkerti séták után.

Szegény kis Nemecsek, ő ott fázott meg. A kis Blanka meg talán az ő erejét átemelve gyógyulik meg. Perhaps.

Vasárnap 21 óra 35 perc. A Blanka alszik, a kispapa ír, kismama (mint E.T. haza-) telefonál (na jó közben a kiscsajszinak azért főz) Elvis és Marilyn olasz-turnén, a hajóvonták találkozása tilos.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...