vasárnap, december 02, 2007

Negative krupp?

A kiscsajszi a közelmúltban megint megfázott, azt persze jól ráhúzodott a kis torkára, illetve felső légútjaira, úgyhogy aztán elkezdett kicsit fulladozni is.

Jó kis éjszakája volt a mamának és a Kispapának azon a szép péntek éjszakán. Már napközben köhögött, hörghurut valami, kis láza is volt, de aztán este, jó kis vacsit követően, elaludt a kiscsaj. Este 10 körül kezdett el sírni, fel is állt a kis ágyikójában, köhögött is, azt hitték Kispapáék, hogy a "szokásos" asztmás hörghurut".

Ekkor a Kispapa kicsit kivette, sétálgattak, s - jót tett helyére jót várj alapon - a Kispapa nagyszerű, nemrég barátoktól kapott csíkos, teleírt pizsamája kapott egy adag hányást. Kapott a kiscsaj egy kis ventolin spray-t porlasztóval (Kispapa csak aknavetőnek nevezi), amitől meg is nyugodott.

Ezt követően a kicsaj egy jó két órát aludt a Kispapa mellkasán, aztán szarabbul lett, alig kapott szegényke levegőt. Éccaka, 1-2 körül, a körfolyosón sétálgatott a laposan néző Kispapa és szegény kis Blanka a szomszédok nagy örömére. A friss, hideg levegőnek köszönhetően kicsit jobban lett a kis Blanka, de csak addig, amíg a levegőn volt.

Na ekkor telefonált a Kispapa az ügyeletre, hogy jöjjenek, de izibe, mert itten valami nem stimmel. S ekkor a pénztárcáját is előkészítette csipái közt az atya.

Az ügyeletes egy jó 20 perc után meg is érkezett. Kedves, korosabb néni volt, a félhomályban úgy tűnt a fekete, kicsit drótos hajával, kicsit görge hátával, nagy, vastag kabátjában, hatalmas táskáival, mintha egy boszi lenne, aki éppen most szállt le a tetőre seprüjével.

Elég lassan adagolta a doktor néni a szavakat, a Kicsajszi ahogyan meglátta, természetesen rögtön elkezdett sírni is. De kapott egy krupp kúpot, s a kiscsaj meg is nyugodott, hamarosan el is aludt. 5 órakor. Már lehet, hogy alapból is aludt volna.

Az orrporszívózás azóta is tart, sőt, be is ruházott a kicsi család egy nagyszerű hidegpárásítóra, röpke 20 zizegősért.

Persze a Kispapa is elkapott belőle valamit, ő a doktor nénitől antibiotikumot, meg köptetőt kapott.

Úgyhogy mostanában, köszönjük kérdését, jól vagyunk. Néha a kicsi család éccakázik picit, de nem is baj, hiszen edzeni kell erre a Boji gyerekre is.

By the way: van valakinek krupp tapasztalata? A javaslatokat szeretettel várják a Kispapáék. A beküldők között semmit nem sorsolunk ki, de megköszönjük a lehetőséget. Kruppja van a kiscsajnak egyáltalán?

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...