kedd, július 15, 2008

Cserbenhagyásos mentőautó vs. Kispapáék

Egy ideig úgy döntött Kispapa, hogy nem írja meg a sztorit. De aztán az illetékesek túl sokat nem tettek az ügyben.

Tehát:

Történt, hogy június 20-án délelőtt 10 óra körül egy több, mint valószínű, hogy Országos Mentőszolgálatos mentőautó meghúzta Kispapáék személygépkocsiját. Majd, annak ellenére, hogy a sofőr észlelte tettét, továbbhajtott.

Egy baleseti helyszínelés volt a Fiumei út, Alföldi út kereszteződésben, ahol is a Kismama a rendőrök utasítására megállt. A kocsiban mellette ült a két éves Blanka és fél éves Bojika is. Mögötte egy OM-es mentőautó állt, amely a patkára felhajtva próbálta kikerülni az autónkat. Előtte őrülten dudált, agresszívoskodott, megkülönböztető jelzést nem használt. A kikerülés persze nem sikerült. A jobb oldalon - ahol a gyermekek is ültek - meghúzta az autót, a festéke is ott maradt a kocsin.

A kocsit jól meglökte, a kiscsajok sírtak, s a Kismama is igencsak megijedt. Nem véletlenül.

A korábbi balesetnél jelen lévő rendőrök is látták az esetet - akik meg is indították az eljárást az ügyben -, s egy taxis is tanuja volt mindennek. A rendőrök akkor semmi segítőkészségről nem nyilvánítottak bizonyságot. Azt mondták, a Kismama húzódjon félre, most nem érnek rá, majd 10 perc múlva foglalkoznak az esettel.

Egyelőre itt tartunk. Az Országos Mentőszolgálat illetésekei azt ígérték, mindent megtesznek azért, hogy megtalálják eme bizonyos mentőkocsit, amely úgy hagyta ott a csajokat, a meghúzott Kispapa-kocsit, hogy meg sem állt. S megkülönböztető jelzést sem használt.

A téma a média érdeklődését is felkeltette.

Részletek, reagálások a szerdai, 2008. július 16-ai, azaz a MAI Magyar Nemzet 17. oldalán.

Kispapáék várják az esetleges, bűnbánó megkereséseket. Most még talán megbocsátanak Kispapáék. De később...

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon sajnálom a történteket :(. Most az egyszer bocsássatok meg (bár gondolom, a kár nem jelentéktelen), nagyon nagyon rossz ám a mentőautók közlekedési lehetősége ilyen esetekben, sajna nem egyszer tapasztaltam a sofőr mellett ülve...
Sok sok puszi a riadt csajsziknak :).
Flóra mamija

Névtelen írta...

Flóra mami, köszi :) amúgy mi megbocsájtanánk, csak azt nem értettük,hogy ha siet,miért nem szirénázik....akkor talán a rendőrök se tartóztatták volna fel a mi kocsinkat,és tudtam volna a mentőnek szabad utat biztosítani....de vélhetően nem sietett sehova se, csupán egy türelmetlen sofőrről volt szó...

kispapa írta...

Kedves Flóra mami!

Itt télleg csak az a bibi, hogy a mentőautó nem sietett sehová, nem használt megkülönböztető jelzést. Semmit.

S a kismamát, a kis Bojit, a kicsit nagyobb Blankát teljesen megijesztette, akik kétségbeestek, s hirtelen nem tudták, mi van. Megsérült e valaki...? Mert nagy volt a lökés.

Szerencsére sérülés nem volt, csak kár van. Amit fizethetünk, ha akarunk. Mert más, a károkozó, aki éppen nem életet mentett, csak saját magát, jelen állás szerint nem fizet. Mert olyan "hivatalosan" nincs.

Névtelen írta...

Értem, akkor viszont elég szomorú a helyzet...azt hittem, hogy a baleset történéseiből vette ki a részét. Így persze teljesen más a véleményem.
:( :(

Névtelen írta...

nem,sajna nem, az ott történő baleset (ami miatt a rendőrök ott nyomultak),"csak" egy kis koccanás volt személyi sérülés nélkül.A mentőautó épp tök véletlenül arra közlekedett....meg mi is...
Kismama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...