csütörtök, július 03, 2008

Nyaralás 1.0

Véget ért a nyaralás első felvonása a híres magyar tenger partján. Az indulás előtti este a Kispapa már igencsak megtömte a kicsi kocsit, hogy másnap csaj a csajokat kelljen levinnie. De azért másnapra is bőven akadt pakolni való. Még szerencse, hogy elindult a kis sérült Peugeot. (Hogy miért sérült, arról esetleg később, hátha még visszajeleznek a cserbenhagyó, a kis koccanást észre nem venni akaró köcsög mentősök. Nem mind köcsög, csak az az egy sofőr, persze. De úgyse.)

Szóval elindult a karaván lefelé, alvás idő felé oda is ért, egyeseknek jól indult ama bizonyos nyaralás. Míg a csajok délután aludtak, a szülők pakolhattak.

Az első éccakák a Kispapáékra vonatkoztatva meglehetősen "jól" teltek, a csajok, habár ráadásul még külön-külön szobában is aludhattak, nem igazán akarták húzni a lóbőrt. Talán az új élményeknek, talán az új helyszíneknek köszönhetően rendre felkeltek éjszakánként. Úgyhogy mamáék egy ideig kábán mászkáltak a napsütötte Balaton mellett, miközben a Blanka a susztikat kergette, a Boji meg a távoli felhőket figyelte. De azért jó volt.

De télleg. Többnyire a délutáni alvások után jött a strandolás, akkor már - 16.00 után - úgyis olcsóbb a belépő. Ráadásul a nagyszerű Csopakon a part egy része fel van töltve iszappal-homokkal, úgyhogy ideális bejáró a két esztendősöknek. Itten aztán volt pancsolás, fröcskölés, rohangálás, vizifocizás, úszógumizás, néha egy kis rinyálással megspékelve.

Meg lángos evés is volt, az a Blankának bejött, ahogyan a kis kiruccanás a veszprémi állatkertbe az álmos oroszlánok, a cammogó kenguruk és mozdulatlan baglyok közé is, illetve a hattyú-etetés Füreden a nagy hajók közt is.

Persze a kertben is sok érdekesség akadt, lehetett a Kispapával locsolni, a mamával homokozni, a hangyákat kergetni, s a bornapokon pedig a színpadon lefeküdni, a felhőket nézni.

A hétvégére megérkezett (az egyik-másik) japapa is, nagy szerencséjére nem üres kézzel. Kocsijában egy fantasztikus kerékpárt is hozott, amelynek hajtási technikáját ugyan még el kell sajátítani, de nagy volt az öröm. Aztán (másik-egyik) japapáék is jöttek egy kis látogatóba.

Szóval sok minden volt, az utolsó napokban már a csajok is aludtak egy kicsit, így a drága szülők is pihenhettek. De tényleg csak egy pirinyót.

De így működik ez.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...