péntek, április 30, 2010

3 hónapos Zsófi baba

Bizony,telik az idő, Zsófi babánk 3 hónapos lett. Továbbra is a nővérkéi szeme fénye, mindig ölre mennek, épp ki simogassa,ki üljön mellé, kinek a kezébe legyen stb. Különösen Blanka igényli a Zsófival való kontaktust, hiszen ő napközben ovizik, kevesebb időt tölt vele.
Féltékenységnek egyelőre nyoma sincs, bár még Zsófi nem zavar sok vizet. Meglátjuk mi lesz, ha már nem csak egy helyben fekszik a kiscsaj.

Zsófika is hasonló lelkesedéssel viseltetik a tesói iránt, bármikor meglátja őket, hatalmas mosoly jelenik meg az arcán, és mindig őket követi a tekintetével.

És hogy miket is tud a kis 3 hónaposunk?

Az éjszakát még nem alussza át, sőt. Kb 2-szer, 3szor tuti táplálkozik, de szokás szerint rögtön visszaalszik. Általában napközben 2szer, 3szor alszik nagyobbat, de napirendje még nincs, mivel Borika és Blanka programjaihoz kell, hogy alkalmazkodjon. Ez eddig simán működött.

Hason utál lenni, pedig most sűrűbben kéne hasra tenni a doktor néni szerint, mert amennyire eddig ügyesen tartotta a fejét, most lustul a Drága. Ha a Kismama hara teszi, nagyon dühös lesz és éktelen sírásba kezd. Háton viszont szeret nézelődni, a játszóállványáról lógó dolgoknak magyarázni.

Kézben is imád lenni, kedvenc póza a "tigris a fán póz". Mint utólag megtudták Kispapáék a leendő Keresztmamától, ez annak a póznak a neve, mikor Zsófi a Kispapa vagy Kismama karján fekszik hason, és néz a világba. Ez a póz bármikor jöhet, és a sírás abbamarad.

Egyébként egyáltalán nem sírós, kivárja mindig a sorát.

Szopizni továbbra is imád, elég rendszertelenül, igény szerint teszi ezt, és nagyon boldog vele.

Hízni már nem hízik hatalmas mennyiségeket, most kb.5700 g a súlya.

A héten szokott rá az ujjszopásra, de kizárólag csak a bal hüvelykujját szopizza. Ki tudja lehet hogy ő is balkezes lesz, mint a szülei.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...