hétfő, április 05, 2010

Húsvét, és ami mögötte van

A hétvégén Kispapa kiscsajsziaihoz is megérkezett az a bizonyos Nyuszi.

Pénteken már megkezdődtek az előkészületek, Kismama és a kiscsajok tojást festettek, főtt a finom sonka, Kismama kalácsot sütött, nagy volt a várakozás. Végül Kispapáéknál a hagyományoktól eltérően, szombat este pakolta le a Nyuszi a puttonyát. Vagy tojását. Vagy kosarát. Egy nyúl mivel jár???

A kiscsajok nagy izgalommal rontottak be a nagy szobába, hogy megkeressék az eldugott ajándékokat, bár Borika megijedt kissé. Ő valószínű egy nagy igazi nyúlra számított - mint amilyen a Donnie Darkóban volt - akitől ő fél, ezért közölte, hogy inkább a Jézuska jöjjön, ne a nyuszi. De aztán megbékélt, és mivel Nyúlnak se híre, se hamva nem volt a szobában, boldogan bontotta ki a csokitojásokat.

Vasárnap már igazi bulinak indult, KisBlanka interpretálása szerint. Ugyanis összegyűlt a nem éppen kis család Gyuri nagypapa és Edit nagymama új rezidenciáján. Ott volt mind a 9 unoka, Kismama tesói és csatolt részeik. Volt nagy nyuszizás, falatozás, játszóterezés, kisebb pankráció az unokatesókkal. (Marci még mindig belefér fejjel lefelé a WC-be, Máté és Andris szépen ki tudnak repülni a hintából, Fábinak menő az öltönye, Ádi és Blanka pár hónapon belül teljesen szét fogja ugrálni jamamáék ágyát, Levi pedig kommandózásban mutat fejlődést.) A csajszik későn kerültek ágyba, de a 3 csajszi közül csak Blanka gondolta úgy, hogy ez tovább alvást jelent. Borika és Zsófika hozták a szokásos többször ébredős, korán kelős formájukat.

A hétfő nagy napnak bizonyult a csajszik életében, hiszen locsolókat vártak.
Elsőként meg is érkezett K. Ábel (kiskorú) és apukája, igazi harci díszben, fehér ingben, kis kosárral. Ábel, miután apukájától megkapta szükséges bátorság golyókat, ügyesen szavalt, és még ügyesebben locsolt. Kispapa mind a 4 csajsziját. Így,ahogy meg is érdemelte, hamarosan meg is kapta a piros tojást. Sőt, Blanka és Bori még rajzoltak is Neki. Azért volt egy kis félsz a csajokban, de valamelyest leküzdötték.

Ábelék távozása után hamarosan megérkezett 5 büdösbogár unokatesó, Zoli és Attila nagybácsik és Gyuri nagypapa, és 5 perc alatt felfordult a lakás. De sebaj,a kiscsávók lelkesen locsoltak, a csajszik sikoltoztak, majd továbbállt a kompánia.

A délutáni alvás után Rita nagymamához vette az irányt a kiscsalád, ahol ott volt Edit nagynéni, Balázs nagybácsi, és Józsi nagypapa is, aki szintén meglocsolta a csajokat. Természetesen oda is érkezett a Nyuszi. A Bojika ráindult jamama nyakláncaira, Blanka a megvadult óriásmaci elől menekült, míg Zsófika leginkább húzta lóbőrt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...