vasárnap, október 31, 2010

9 hónapja szabadlábon

Hármaska ma hajnalban, 0.42 perckor 9 hónapja, hogy kibújt a mama pocakjából, és azóta hasznos tagja a fogyasztói társadalomnak. Fogyasztja a babakaját, tápokat, telepakolja a pelusokat, tépi a zsepiket, hordja a ruhákat.

Kb. 8, 5 kg, hosszáról még nincs pontos adat, de 74-es ruhákat hord. Szeret enni, bár a babakaják semleges ízvilága nem igazán jön be neki, ellenben a nagypapa húslevese mindent űberel. A nagyvárosi "parasztgyomrot" úgy látszik örökölte nővérkéitől. Napi háromszor kap más kaját, de a szopizás ezzel arányosan nem csökkent, mindig kiköveteli magának a cickót. Éjjel 2-szer is.

Mozgásfejlődésben nagyon ügyes, mászik, mindenhol feláll. Utóbbitól néha elfárad, és akkor gondban van, hogy hogyan tovább, nem jött rá, hogy hogyan is kellene lrülni, de ilyenkor gyakran segítségére siet valamelyik jószándékú nővérkéje, és kirántja alóla a talajt, így rögtön a földre huppan. Egyébként nagyon jól tűri nővérkéi olykor túláradó szeretetét, máskor kissé csipkelődő ténykedéseit. Boldogan mászik utánuk ezerrel mindenhova

Mindent a szájába vesz, mindenhova nyúl, kedvence a fiók húzogatás, a konnektorba nyúlás, a vezeték fogdosás, a porszívóval való ismerkedés. Szokás szerint a baba játékok érdeklik legkevésbé. Eddig túlélte.

Tapsolni még nem tud, de integetni tanul és cukin nyitogatja a tenyerét ilyenkor. Zenére rázza magát, igazi parti arc. Időnként a mamama elhangzik a szájából, de a beszédfejlődés még alakulóban.

Napi 2-szer alszik, ha hagyják. 4 foggal rendelkezik, de mindig matat a szájában, feltehetőleg lassan a többi is kibújik.

Kedves, barátságos.

A családból - éppen ezért...? - senkire sem hasonlít.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...