péntek, október 01, 2010

Zsófika 8 hónapos

Zsófi baba betöltötte a 8. hónapját, lassan már többet lesz kint szabadlábon, mint amennyi ideig a Kismama pocakjában dekkolt.

Ahhoz képest hogy pocak lakóként mennyi borsot tört szülei orra alá és mennyi aggodalmat okozott, most nagyon kis békés, nyugodt csajszika, a fogzást leszámítva.

Sok minden történt ebben a hónapban, mászni kezdett, majd egyik pillanattól a másikra felült, most pedig már a felállással próbálkozik. Szegényke néhányszor már eléggé beütötte a fejét, mivel néha ülő pózban elveszti az egyensúlyt és hátraborul, de szerencsére maradandó sérülés még nem volt.
Mindenhova ezerrel mászik, mindent elér, állandóan nővérkéit követi. Mivel már elég aktív korszakába érkezett, Kispapáéknál is bekövetkezett a "Zsófi mindent tönkretesz korszak" (Bartos Erika nyomán), a nővérkéi nem győzik menekíteni előle a játékokat, felépített legókat, a pár mm-es playmobil cuccokat, sőt, gyakran kizárják a gyerekszobából is. Bár még mindig nagyon imádják, a hangulat korántsem olyan idilli, mint a kezdetekben.
Persze legjobban nevelni szeretik, szinte egész nap kórusban kántálják, hogy "Zsófi,nem, nem", és előszeretettel húzzák, vonszolják, cibálják el a tiltott területekről. Szerencsére Zsófika nagyon hozzá van szokva a kiképzéshez, a minap az se hatotta meg túlságosan, mikor Blanka hátulról a hasánál foga felemelt, hogy arrébb vigye, majd véletlelnül leejtette.

Csak egy picit sírt.

De tény, hogy Zsófika nagyon kíváncsi, és természetesen csak az olyan dolgok izgatják, amik tiltottak és veszélyesek.

Egyéb jellemzők róla :

8300 g, ezzel messze lekörözte nővérkéit a súly gyarapodásban. Fő étele még mindig az anyatej, napi 6-szor minimum szopizik. Habár kétszer már kap mást is, gyümölcsöt köles péppel és főzeléket, amiket igen jó étvággyal el is fogyaszt, de nincs az a mennyiség, ami után még ne követelne egy kis cickót magának. Éjszaka is kétszer táplálkozik még a Kismama örömére.
Ez adódhat a fogzásból is, illetve abból is, hogy habár 2-3 hónapig szopta az ujját, egyszer csak valahogy elfelejtette a technikát, és azóta leszokott róla. A cumit kiköpi, így a cicin kívül nincs más, ami megnyugtassa.

Általában napi kétszer alszik, kb. másfél órákat.

2 foga van, de a felső fogak is nagyon áttörni látszanak, és ez kissé megviseli a csajt.

Nagyon barátságos, mosolygós. Néha már integet, illetve csapkod ha nagyon örül.

Kezd dumálgatni, kedven szavajárása: "Ham" (evéskor), adá, mamamama


képek hamarost.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálunk a szuper kis csajnak!!!!
Puszi: Fabiék

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...