szombat, április 23, 2011

Húsvétolós 1.

Pénteken a kiscsajok már nem oviztak, hanem itthon tüsténkedtek a mamával. Tojást festettek, amit aztán meg is ettek, szétszedték a lakást, majd némi ráhatás után segítettek elpakolni. Főtt a sonka, sült a kalács, előkerültek a húsvéti dizánjok, a kis tojások.

Szombaton a kiscsalád Piliscsabára volt hivatalos KisÁbelékhez. Velük tartott a híres Kun Ábel és becses szülei, így mindkét csajszinak jutott egy-egy Ábel. A reggeli indulás nem tűnt túl könnyűnek, négy csajjal elindulni - talán nem kell magyarázni - nem egy egyszerű eset. Egy erős 4/5-ötöd. (A gyengébbek kedvéért (Zsófi, Bori, Blanka, Mama - Kispapa.)

Mielőtt KisÁbelék rezidenciájára megérkeztek volna Kispapáék, a híres piliscsabai egyetemen tartottak egy emléktúrát Kun Ábel szüleivel. A szülők lelkesen mutogatták utódaiknak korábbi tanulmányaik, na meg persze a nagy, életreszóló  szerelmek születésének helyszínét. Mert ha nem lett volna a híres egyetem, se Kispapáék kiscsajai, se Kun Ábel nem rohangálhatott volna ott. A részletek később (van video is, aki látni szeretetné: drága lesz. Számlaszám...).

Persze a szülők jobban élvezték a nosztalgiázást, mint a gyerekek, de azért jó volt. Az egyetemi körséta után a cél KisÁbelék rezidenciája volt, ahol nagyon finom ebéd várta a családokat. Húsvéti sonka, főtt tojás, finom zöldségek, kalács. Enni csak kell.

Piliscsabán a vendégekre való tekintettel kicsit előbb már megérkezett a Nyuszi, és a gyerekek boldogan keresték a kertben eldugott jóságokat. Persze kb. 10 perc alatt szinte minden elfogyott.

Szép nap volt, hazafelé már majdnem mindenki elaludt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...