csütörtök, szeptember 01, 2011

19 hónapos kis renitens

Zsófika napról-napra fejlődik, mindennap produkál valami újat, de ebben a hónapban leginkább a renitens jelzőt érdemelte ki.

Ugyanis minden második szava a "nem", és ezt nagyon határozottan mondja, kiabálja szinte minden javaslatra. Evésre, alvásra, játszásra, pakolásra, mindenre nem a válasz. Női nem, mégha azt sem tudja, mit jelent.

Az utcán is levágja magát a földre, ha úgy érzi. Mivel egyre többet kéredzkedik ki a babakocsiból, és egyre többet jön gyalog vagy motorral, ez új perspektívákat nyitott meg a kiscsajnak. Például simán visszafordul a járdán átkelve a másik irányba, nem törődve, hogy a lámpa már villog. És ha ilyenkor Kispapa vagy Kismama felveszi, hangos őrjöngésbe kezd, majd egy biztonságos helyen leveti magát a földre, és nem mozdul. Csak hisztizik. Anyád.

De hasonló reakciókat vált ki belőle a cici megtagadás is. (No nem a Kispapáé. Pedig az is szép ám.) Ugyanis még mindig súlyosan függő, képes bárhol bármikor letámadni Kismamát, és tépni a pólóját. És ha épp nem kap, vége a világnak. Kispapa valamelyest megérti.

Persze ezek a hisztik annyira komolyak, hogy amint valami eltereli a figyelmét, már röhög és teszi a dolgát tovább.

A nagycsajszikat továbbra is imádja, ha zenét hall, "Bojó,Bakka" felkiáltással odamegy hozzájuk, megfogja a kezüket és táncra hívja nővérkéit.

 

Posted by Picasa

Blankával jobb a viszony, ő sokkal belátóbb Zsófival szemben. Borikával megvívja rendesen a harcot, mert Bori mindig mindent elvesz tőle, épp azzal kell játszania állandóan, amivel Zsófi épp foglalkozik. De persze Zsófit sem kell félteni, amint Borika feltűnik a színen, ő már fut a mamához és spicliskedik, hogy "Bojó, Bojó".

Ellenben ha Borika sír, vagy hisztizik, fut oda hozzá, simogatja, és mondja: "Bojó sííí".

Beszédje megállíthatatlan, minden szót ismétel, és egyre többet használ rendeltetésszerűen.

Az "igen"-re még várni kell...

1 megjegyzés:

Virág írta...

Úristen, mennyire kemény fába vágtátok a fejszéteket három lánnyal, most esik csak le... :)) Eddig Zsófit valahogy az ártalmatlan bébikorba soroltam, de ennek ezek szerint csúnyán vége és komoly dinamikák zajlanak... respect my friends. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...