hétfő, szeptember 19, 2011

Szüretelő

Kispapáék pénteken ovi után felpakolták a kicsi kocsit kb. 20 kg cuccal, rucival, kajával, babakocsival, stb. és Tóalmás felé vették az irányt, hogy egy kellemes vénasszonyos őszi szüretelő hétvégét tartsanak

A csajok nagyon lelkesek voltak, az utat is egész jól tűrték, Zsófika is csak az utolsó 20 km-en kezdte el a szokásos, autós örjöngését, amikor hangos "kiszáll' fuvallatok hagyják el a pici száját, azon a bizonyos frekvencián sikítva és üvöltve.
De aztán sikeresen behajtott a kicsi kocsi a kertkapun, és megkezdődött a hosszú hétvége. 

A péntek estét még ötösben töltötték Kispapáék, és a kiscsajok meglepően jól aludtak. Zsófika csak 6-kor kelt, és Borika is csak reggel fél nyolc körül kolbászolt át Kispapáékhoz, Blankával együtt. A korai kelés után irány a tóalmási piac, ahol a csajok lelkesen segítettek a mamának választani a finomabbnál finomabb áruk közül. 

Nagy volt az izgalom, hisz hamarosan megérkezett KisEmma, Hanna, a szüleikkel és a 3 hetes Dóri babával. Zsófika teljes extázisba jött a babától, de a nagycsajsziknak is nagyon bejött, mindig meg akarták fogni. Borika többször is megkérdezte, hogy tényleg ő is volt e ilyen pici, Blanka pedig már egyáltalán nem emlékezett arra, hogy Zsófi babát is fogták így, ennyi idősen. Na meg hogy ő a kishúga is volt ilyen pici.

Amíg aztán az anyukák előkészítették a bográcsozás hozzávalóit, a Kispapák lelkesen mogyorót, szilvát és almát szedtek a gyerekekkel. A főzés KisEmma apukájának a feladata volt, aki igazán finom paprikás krumplit alkotott a bográcsban. Délután Blanka kivételével az összes gyerek aludt egy kicsit, majd fagyizás és egy kis utcai bringázás, motorozás, cica simogatás után a H. család hazaindult Budakeszire. 

A pörgés azonban nem állt meg, hisz hamarosan megérkezett K.Ábel és b.szülei Budapestről. A gyerekek fektetés után a felnőttek szalonnát sütöttek, fogyott a bor, csöpögött a zsír, az anyukák természetesen beszélgettek a tűz körül, az apukák zenét hallgattak, majd Kispapa szájharmonikával kicsit besegített Ábel apu unplugged koncertjébe. 

A vasárnap délelőtt a maradék termés leszüreltelésével, játszással, homokozással telt, majd koradélután még egy kis strandolás is belefért. A csajok és Ábel nagyokat pörögtek, még Zsófika is egészen jól elvolt a Kismama ölében a vízben. A jó hangulat egészen addig a pontig tartott, amíg Blanka valahogyan el nem vágta a lábát, és az a 2mm-es kis sebesülés onnatól végig megpecsélte Kispapáék Tragikájának a hangulatát. 
Azért szerencsére maradandó sérülés nélkül megúszta a kiscsaj a szörnyű balesetet. 

Koraeste aztán mindkét család búcsút vett Tóalmástól, és back to life, back to reality.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...