kedd, december 27, 2011

Best of Karácsony

A karácsony előtti napok már ovis mentesen, nagy készülődéssel teltek a napok a kiscsajoknak és a Mamának, míg Kispapa még húzta az igát.

Csütörtökön mézeskalács sütés Zitáékkal ( Blanka legjobb barátnője), pénteken mézes süti sütés Botondéknál. Persze főleg az anyukák dolgoztak, a gyerekek az első fél óra után inkább a gyerekszoba felé vették az irányt.

Péntek délután már Kispapa is csatlakozott a Báránykás közösség elő-karácsonyi bulijához. Betlehemes a gyerekeknek, kis süti, szörpi, éneklés, készülés az Ünnepre.

Péntek este aztán a csajok a Edit nagymamákhoz kerültek megőrzésre, hogy az angyalkák nyugodtan készülődhessenek Kispapáék segítségével. Este 11-ig elkészült a karácsonyi menüsor, a fa, szombat délelőtt még egy kis takarítás, majd kora délutáni ebéd Edit nagymamáéknál. A csajok már nagyon izgultak, szép ruhában tűkön ülve várták az indulást. Kivételesen még az öltözködés miatti hisztik is elmaradtak.

4 körül aztán hazaérkeztek Kispapáék és a gyerekszobában várták a csengettyűk hangját. A csajszik ügyesen énekelték a megtanult énekeket, és a harmadik csengőszó után  mindenki belépett a nagyszobába, ahol már várta őket a feldíszített fa, és a sok sok ajándék.

A csajok még meg is jegyeztéék, hogy ők bizony nem voltak túl jó kislányok, és mégis, mennyi mindent kaptak. És tényleg.

Persze a legnagyobb sikert a Barbie-ház aratta, és a négy új barbie (fiúk-lányok). De kaptak társast, könyvet, pizsiket, legót, fali órát stb.  A karácsonyfa látványa ismét nagyon lenyűgözte őket, Bori meg is jegyzete, hogy ő legjobban a fának örült, de Zsófika is teljesen odavolt.

Persze azóta is a karácsonyfás szobában akarnak aludni éjszakánként. Az első éjszaka négyesben sikerült egy ágyban. Kispapa, Kismama, Blanka, Bori, de szerencsére Borika azóta visszaigazolt Zsófi mellé a gyerekszobába, így  utána már csak 3-an kellett osztozni.

25-én Edit nagynéni Balázzsal és a pocaklakó újdonsült unokatesóval, Rita nagymama, Dédi mama és Józsi nagypapa jött látogatóba. Ismét kaja és játékhegyek, a csajokat nem lehetett 11 előtt ágyba parancsolni.
26-án Edit nagymamáéknél gyűlt össze a nem kis család, Kismama tesók, unokaöcsik. Finom karácsonyi bélszín, bejgli mérgezés után ősrégi családi videók nézésével töltött nosztalgikus délután. Aranyköpésekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...