kedd, január 31, 2012

2 éves az "Átokcuki"

Hát megérték Kispapáék ezt is, már a Legkisebb sem olyan kicsi. Közhely, de az elmúlt 2 év tényleg nagyon gyorsan elrepült, a kis magzat mázos hóemberből egy 87cm-is nagylány lett.

És akkor egy kis beszámoló a kisasszonyról Kismama segítségével:

18 fogú, 87 cm-is, kb 10,5 kg-ós. Ez utóbbi nem túl sok, de az elmúlt 1 év alig evéséhez képest nagy súlygyarapodás, hiszen fél éve még éppn csak 9 kg volt.
Mondatokban beszél, szinte mindent mond, simán kifejezi magát ha akarja. Előszeretettel használja az AKAJOM szócskát, ez sokat elárul a természetéről.
Azt mondják az okosok, hogy igaz harmadik gyerek: mindenben utánozza a tesóit, mindent eltanul tőlük, az összes ovis dalt énekli pl.
Persze a viselkedeséformákat is elsajátítja, így sokszor odacsap, hajat húz, karmol, és mindent akar, azon nyomban. Már hozzászokott, hogy mindenért meg kell küzdenie, és épp ezért tud nagyon előzékeny is lenni.

Jaj annak, aki nemet mond neki.
Ha valamit nagyon akar, keservesen tud könny nélkül toporzékolni, és gyakorta levágni magát az utcán a földön. Ez időnként mulatságos látvány, bár Kismama kevésbé díjazza, hiszen ilyenkor nem kevés rosszalló pillantást kell bezsebelnie az utcán tartózkodó, vagy a BKV-n utazó tapasztalt emberektől.

Mama függő, most egyre inkább, a bölcsi közeledtével valószínű érzi, hogy lassan vége a jó létnek.  De tényleg, ha a Kismama nincs jelen, simén elvan mindenkivel, de ha meglátja az anyukáját, vége a világnak. Csak a Mama csinálhat vele mindent, egyfolytában az ölében akar ülni, és persze a cicit még mindig kérné. Nincs cumija, nem szopja az ujját, csak a cicivel tud megnyugodni.

Nincs kedvenc elalvós állata, rongya, stb. Ha nyugtatja magát, mindig a tarkóját simizi, pontosabban a ruhái hátsó cimkéjét fogdossa.

Szeret motorozni, de nem szeret sétálni, gyakran cipeltetné magát.

Imád olvasni, természetesen az ő kedvencei is a híres Annapteti valamint Bogyó-babóca könyvek.
Előbbikből nem tudni miért, de mindig azokat a meséket keresi, és nézegeti, amikben vmelyik gyerek az apukájuk nyakába ül. Zsófi ilyenkor az alábbi ukászt adja ki: "Nyakadba óvass"

Az étvágya egyre jobb, csak még mindig ekcémás, így a tejtermékek, csokik tiltólistán vannak az étrendjében, mert nagyon csúnya lesz a bőre tőlük. Rizstejet, joghurtot iszik.

Jövő héten kezdi a bölcsit és nyuszi lesz a jele.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...