csütörtök, június 22, 2006

Fürci

Habár eddig nem esett túl sok szó a tisztálkodásról, a félreértések elkerülése végett szükségesnek tartjuk megjegyezni: szoktunk fürdeni. Sőt, nemcsak mi, hanem még kicsi lányunkat is rendszeresen részesítjük e nagyszerű élményben. Mert újjé, a kádban nagyszerű!

S hát ez rendszerint a kispapák feladata - már legalábbis minden könyv ezt írja, minden "öreg" kispapa ezt szajkózza, igaz, mernének mást mondani... - , kivéve akkor, mint éppen az időponton is látszik, a kispapa dolgozik. De ekkor akadnak segítők, például nagymamák, aki segítő kezet nyújtanak az aggódó kismamának. Aki, mármint a kismama, az utóbbi időben igyekszik e nemes és hálás feladatot a kispapától lenyúlni. Mert hát inkább fürdetés, mint kakis pelenkázás, ugye. Lásd a videót alább.

Zárójel. Egy szintén jó tanács pelenkázáshoz kispapáknak, amely a Kebab kapcsolat című filmből származik: "Lélegezz kicsiket és gondolj a focira". Hátha így sikerül öklendezés nélkül túlélni. A film egyébként egy német lány és egy török fiú bimbódzó szerelméről, gyermekéről, kungfuról, és természetesen kebabról szól. Még egy költő kérdés a filmből, amelyet az aggódó német anyuka tesz fel tehes lányának: "Láttál már gyerekkocsit toló törököt?" Zárójel bezárva.

Na de back to bath. A fürdetés. Anyuka tisztába tesz, kispapa előkészít. Kiskád, víz, hőmérő vagy könyök, majd egy kis szappan. Blanka érkezik, kispapa feje alatt megfog. És ekkor jön a meglepi: az éhes, esetleg síró-rívó kiscsaj meglepődik, arcán furcsa, máskor nem látható mosoly jelenik meg és egyre növekvő élvezet. Élj a mának. Habár mindez csak pár perc, de teljes az élmény, a fürdő. Utána szok lenni kis sírás, feltehetőleg a kis fázás miatt, de erre hihetetlen ötlet a hajszárító. A sírás megszűnik, a nyugalom örök.

Lassan jöhet a Balaton.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...