vasárnap, június 20, 2010

Nyár, vírus, Murphy

Valahogy nem nagyon akar ez a Murphy leszállni Kispapáékról.

Blanka a hét elején lebetegedett a nagy vakáció első napján. Végül nem kellett hazahozni, mert nem volt súlyos, csak valami keményebb vírust nyalhatott be. Hurutosság, láz, zöld takony, köhögés stb. Ahogyan kell, a szülők megnyugtatása végett.

Ebből a cuccból búcsúzóul még a Kismama is kaphatott, hiszen a hét közepétől, épp a migrén után egy jó kis tüszős mandulagyulladás döntötte le a lábáról, magas lázzal. Kispapa is küzdött valami kórsággal, így nem igazán telt pihenősen a gyereknélküli hét, bár Zsófika továbbra sem okozott nagy gondot. Sőt, semmilyet.

Pénteken azért Kispapáék kimentek Tóalmásra, egy hétvégi vizitre – kisrutin, teljes vérkép, akut has – a kiscsajokhoz. Akkor már lehetett sejteni, hogy Borika sem ússza meg, péntek reggeltől már erősen köhécselt, majd belázasodott, és a non-stop köhögéstől többször hányt.

A betegséget leszámítva egyébként jól érezik magukat a csajszik, épp ezért voltak Kispapáék gondban, mi is legyen Borival. Betegen mégsem hagynák itt még egy hetet, de ha hazajön, szinte ezer százalék, hogy Zsófi is beteg lesz – ha még nem kapta volna el –, hisz ha a Kismama egyedül van velük, lehetetlen a külön légteret megoldani. Borika viszont előszeretettel köhögi körbe az egész lakást – még ha nem is szándékosan. Olykor azért ez is előfordul ám.

Tóalmáson viszont ott a kert, a jó levegő, Blanka és Ádi, a gyógyszerész nagyszülők, így nagy veszély azért nincs, a szórakoztatás is garantált. De mivel itt ügyelet nincs a hétvégén, hogy a brutál-erősen köhécselő lázas Borit meghallgatnák, Kispapa és Gyuri nagypapa vasárnap délelőtt kocsiba ültek, és bevitték Borit a Heim Pál Kórházba, ügyeletre. Kismama Zsófihoz van kötve szoptatás miatt, így nem tudott velük tartani, ő addig Nagymamával tartotta kint a frontot.

Bojika már a road movie elején bealudt, sok gond nem volt vele. Az ügyeleten először vészjóslónak tűnt a helyzet, de alig több mint egy órás várakozás után kiderült, hogy tüdőgyuszi nuku, a Kicsajszi tüdeje tiszta, csak ez a vírus nagyon keményen ledöntötte a lábáról. Antibigyót nem kapott, csak a szokásos orrszívás-köptetés-lázcsillapítás kell neki. Hazafelé dukált Bojikának egy sajtburi – abban van a vitamin, no meg a tápérték –, aztán megint bealudt a drága.

Tervek szerint Kispapáék Zsófikával holnap reggel húznak haza, a nagylányok még maradnak, ha nem romlik az állapotuk. És marad a remény, hogy Zsófika megússza ezt a sok vírusakármicsodákat.

1 megjegyzés:

Gulácsi Orsi írta...

Nálunk Simi után most Kori az extra brutál köhögő rohamos. Még jó hogy van inhalátorunk bár most az is gerjeszti nagyon durván fullad. Remélem holnapra már szakad. Nimródot mentjük de csak lélekben mert nyalják falják betegen is...
Remélem Zsófika vagány és kitart!

puszi
O

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...