vasárnap, június 27, 2010

Süti, ropi, tánc

Péntek délután Edit nagymamáék épségben visszaszolgáltatták a csajszikat szeretett szüleiknek. A csajok jól érezték magukat, nem is kanászodtak el annyira, mint amennyire drága szüleik gondolták. Legjobban persze a kishúguknak örültek, aki hasonló széles mosollyal a kicsi arcán fogadta nővérkéi rohamát.

Péntek este viszonylag korán el is mentek aludni, hisz a szombati izgalmakra rá kellett pihenni. Nagy nap volt a másnapi, ugyanis Kispapa-tesó, Edit nagynéni és Balázs összeházasodtak.

Blanka már nagyon be volt sózva, kíváncsi volt Edit földig érő hercegnős ruhájára, így még az öltözködéssel sem kellett sokat harcolni. Borika már keményebb diónak bizonyult, de mentségére legyen, hogy őt ébreszteni kellett délután, nem tért még teljesen magához. A csajszik eme jeles alkalomból kaptak 2 egyforma rucit is.

4 körül a kicsi kocsi meg is érkezett Vácra, egy kellemes Duna parti étteremhez, ahol már kezdett gyűlni a vendégsereg. Sajnos jó sok szúnyog is csatlakozott a társasághoz, de szerencsére Edit nagynéni kellően előrelátó volt, és gondoskodott a megfelelő spréről, ami természetesen bio volt, Kismama nagy örömére. Hihi.

Mikor mindenki védetté vált a vérszívók ellen, a szertartás kezdetéig a csajszik köveket dobáltak a Dunába Gyuri nagypapa felügyelete alatt, Zsófika pedig a babakocsiból és Édesanyja kezéből követte az eseményeket.

Majd megjött a szép menyasszony, és Blanka teljesen odavolt a gyönyörtől. Szerinte pont olyan volt Edit, mint Belle hercegnő. (Kispapáéknál ugyanis az ovi óta hercegnő őrület van, kiegészítve rózsaszín imádattal.)

Az igenek kimondása és a gratulációk után a csajok a vacsi helyett inkább a táncra fókuszáltak - már az érkezéskor elkezdték magukba tömni a pogikat és édes sütiket -, és pár hasonlókorú egyénnel betöltötték a táncteret. Ugráltak, földön fetrengtek a szép ruciban, négykézláb mentek körbe-körbe, de nagyon élvezték. Mikor a vacsi befejeződött, a Kispapa, Kismama és Gyuri nagypapa is csatlakozott egy időre a táncoló csajokhoz. Blanka különösen rákattant Kispapára, egész este ropta volna vele, míg Bori a nagypapa tánctudását élvezte. Le is izzadt szépen Kispapa, de Blanka baby-t ez nem igen izgatta. Ha Kispapa le akarta volna már vakarni magáról, sírásra görbült a szája.

A nagyobb csajszik Kismama szüleivel hazagurultak, akik náluk is töltötték a szombat éjszakát. Kispapa, Kismama és Zsófi baba pedig ottmaradt a lagziban kicsit bulizni.

Zsófika ismét nem hazudtolta meg önmagát: egész este mindenkire mosolygott, egy árva nyávogás sem hagyta el a száját, jól becicizett, este 9 körül elaludt és a legnagyobb hangzavar közepén aludt a babakocsiban egészen fél 12ig, amikor is a korgó pocakja jelzett. Vagy már elege volt egy kicsit a lakodalmas muzsikából. Na jó, akadt rockandroll is, no meg némi romantika. Szóval kicsit magához tért, mosolygott párat, átkerült a kendőbe, ahol ismét elszundított.

Hajnali 1-ig ment a pörgés, Kispapáék bírták volna még tovább is, de Zsófika akkor már fel-fel riadt, így 1 körül a kicsi kocsi hazaindult Budapestre. A Kismama ügyesen hazavezetett, Zsófika ébredés nélkül bekerült az ágyába, és húzta tovább a lóbőrt.

A csajszik csak délután érkeztek haza, így a szülők is kicsit rá tudtak pihenni a következő hétre. Ez Kismamának lesz külön érdekes, hiszen Zsófi születése óta most kezdődik az a 2 hónap egészen az ovi kezdésig, amikor mindhárom grácia itthon lesz együtt. Kismama már pontos programtervet is készített 2 hétre előre, hogy minden szórakoztató elem meglegyen a csajsziknak, és ne menjenek egymás idegeire.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...