hétfő, június 14, 2010

Zsúr, Esztergom és vakáció!

Pénteken kis Blanka búcsút intett szeretett ovijának, óvónénijeinek, hisz egészen augusztus végéig szabadságon lesz a Drága. Különösebben nem rázta meg az elválás, sőt nagyon boldog, hogy most nagyon sokáig nem megy majd oviba.

Az ovibefejezést méltán ünnepelvén, a hétvégén számos parti várt a kisasszonyra és húgocskáira.

Pénteken, rögtön ovi után Kispapáék meglátogatták Emmát, a keresztlányukat, hogy 5. szülinapja alkalmából felköszöntsék. A kiscsajok persze nagyot pörögtek Emmáék kertjében, majd a lakásban folytatták a bulit, egészen este 10-ig.

A szombat délelőtt az előző esti pörgés fáradalmainak kipihenésével, illetve a délutáni újabb bulira való rákészüléssel telt.

Délután ugyanis az ovis Tomi (a srác a térről) szülinapjára voltak hivatalosak a csajszik, ahová édesanyjuk is azért elkísérte őket, biztos,ami biztos. Kispapa ezúttal otthon maradt Zsófikával.

A csajok ott is nagyot pörögtek, volt horgászás kis medencéből, szappanbuborék elkapás lepkehálóval, hintázás, trambulinozás, egymás fröcskölése. Persze a tortázás sem maradhatott ki, amiből Blanka ugyan nem sokat evett, de a tortát díszítő smarties-okat mind lelopkodta.

A Kismama alig tudta hazainvitálni a csajokat, olyannyira jól érezték magukat. Zsófika ezalatt itthon meccset nézett Kispapával, majd nyugovóra tért.

Vasárnap, a hajnali kelés után a kiscsalád Esztergom felé vette az irányt, Zsófi baba keresztszüleihez és gyermekeikhez.
Viszonylag elég korán sikerült odaérni, és a gyerekek rögtön belevetették magukat a Suzuki gyerekek játékbirodalmába. Zsófika ezalatt szinte az egész napot átaludta. Miután megették ebédre a fincsi bablevest és az Andris által formázott isteni túrógombócokat, különös tekintettel a mellé szervírozott tejfölre, és Nórikát sikeresen felébresztették, egy közös pancsolás következett a Suzuki gyerekek felfújató medencéjében. Az apukák természetesen focit néztek.

Az uzsi-fagyi után pedig felkerekedtek Kispapáék a híres Tóalmás city felé, hogy a csajszik megkezdhessék jól megérdemelt vakációjukat.
A gyerekek a kocsiba ülés után 5 perccel már mélyen aludtak, így nagyon nyugiban telt az út, és estére meg is érkezett a kicsi kocsi Tóalmásra.

Nagymama, Nagypapa és Ádi unokatesó már nagyon várták a lányokat. Ádi fel volt pörögve, állítólag szüleitől is nagyon könnyen búcsút vett, mondván " akkor kezdődik a nyaralás, ha a mamáék hazamennek". Mindezt a maga 4 évével.

A csajszik is nagyon örültek az unokatesónak. Rögtön belevetették magukat a homokozóba, majd este még egy közös Némó nézés is dukált nekik.

A vasárnap éjszakát még Kispapáék is kint töltötték. Este a mama rajzolt egy házi naptárat a kiscsajoknak (Stella keresztmama ötlete alapján) , amin berajzolták hányat kell majd aludni, mire jönnek Kismamáék, és addig meg ki lehet majd satírozni a napokat. Blankának nagyon tetszett a naptár, Nagypapa rögtön ki is ragasztotta a gyerekszobába.

Délelőtt aztán egy gyors, meglepően könnyed búcsú után, Kispapa, Kismama és Zsófi baba hazafelé vették az irányt. Most kicsit mindenki kipiheni a másikat és saját magát, bár Kispapa azért dolgozik, Kismama pedig felkel Zsófit etetni éjjel 2-szer, 3-szor....

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...