vasárnap, augusztus 08, 2010

Tóalmás final

A szerda-csütörtök a semmittevéssel telt, már ha lehet ilyet mondani három drága gyermek mellett. A csajszik szinte egész nap a kertben nyomultak, délutánonként szerencsére nagyjából egyszerre aludt mind a három jótét lélek, így néha Kispapa és Kismama is tudott pihenni. Egész kicsit.

Alvás után általában fagyizás, és séta következett, utóbbi nagy része főleg az ugató kutyák miatti rettegésben telt. Persze bármikor Blanka nyávogott, Bori is rögtön elkezdte. Borika mostanában Blanka szinte minden mondatát, ötletét, tettét ismétli. Nagy részben a rosszaságokat is.

Azért persze sportolás is akadt, mert a csajok sokat bringáztak is. Blanka még mindig a pótkerekessel nyomta, Borika pedig ügyesen megtanult közlekedni a futó bicajával. Nála valószínű ki is marad a pótkerekes korszak, és a Jézuskától már meg is lett rendelve a komoly, kétkerekes bringa.

Pénteken reggel Rita nagymama érkezett látogatóba Budapestről. A szokásos kerti program délelőtt kibővült békagyűjtéssel. Az esőzés miatt a kertben megszaporodtak a nagyon pici békák, amikre csajszik nagyon ráindultak. Így Kispapával fogtak párat, és lakást készítettek nekik kis üvegben, levelekkel, homokkal, másnap reggel legyet kaptak zabrálni. A csajszik nagyon lelkesek, mindennap csekkolják őket, bár Borika néha jól megrázza az üveget. De még élnek. Legalábbis szombaton este még éltek…

Finom ebéd után a csajok aludni tértek, Kispapáék pedig Rita nagymamával vitatták meg az élt nagy dolgait, és még egy kis ping-pongozás is belefért. Délután a legnagyobb esőben indult vissza Rita nagymama busza, ahova Kismama és Borika ki is kísérte, mivel Bori külön kérése volt, hogy kedvenc ruhadarabjában, a gumicsizmában ugrálhasson pocsolyából pocsolyába.

Szombaton kis közös családi vásárlás egy közeli híres sportáruházban. Borika búsisakot (bukósisak), kis Blanka tornacipőt kapott a következő tanévre. Persze az intézmény 99 féle labdájából Borika kipróbált 98-t. Az utolsót Kispapa nem tudta kihalászni a polcok mögül. A szabadtéren még egy kis ugrálás is belefért a trambulinokon, csak az íze kedvéért.

Vasárnap pedig megérkezett Edit nagymama, Gyuri nagypapa, magukkal hozták a bécsi büdös bogarakat, Fábit és Levit. Majd kijött Attila és Anna is, mind a négy büdös bogárral. A család megünnepelte a szülinapos Mátét és Gyuri nagypapát, valamint a névnapos Kismamát, majd délután Kispapáék átadták a stafétabotot nagymamáéknak és a büdös bogaraknak, és kiscsajaikkal hazafelé vették az irányt.

Képek később.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...