szerda, augusztus 04, 2010

Tóalmás újra

Kispapáék időközben megkezdték nyaralásuk második felvonását Tóalmás cityben.

Már szombaton sikerült megérkezni egy nagyobb bevásárlás után, mikor is Kispapa és Kismama becsülettel elosztották maguk között gyermekeiket, és az intézni valókat. Így Blanka és Zsófi Kismamával, Bori pedig Kispapával tartott. Majd felpörgött a motor, zöldre váltott a lámpa, nem sokkal később fékcsikorgással Kispapa befarolt a kapun.

Nagy volt az öröm, hisz ott volt Ádiboy és tesói, szám szerint a három büdös bogár, Andris, Máté, Marci, valamint Kismama tesója és asszonykája. Blanka és Ádi rögtön eltűntek a játszószobában, majd a homokozóban, Kispapa olykor megkergette Őket, ők pedig elrejtőztek a gallyakból épített bunkiban. Kispapa fennálló szabadidejében ping-pingpongban, jó kis forgóban alázta a büdös bogarakat, majd dekázásban mutatta meg nagyszerű tudását. Este azonban búcsút intett egymásnak a két család.

Vasárnap délelőtt a szokásos kerti sarazás vette a kezdetét. A csajszik fürdeni is szerettek volna a medencében, de úgy döntöttek, a 24 fok hideg. Ellenben a délutáni alvás után Kismama levitte két nagyobb csajsziját a híres tóalmási strandra, míg Kispapa Zsófika álmát őrizte volna, ha a kiscsaj aludt volna. Az én mesém is tovább tartott volna.

A strandon nagyon pörögtek a nagyok, állítólag szót is fogadtak, bátran ugráltak be a medencébe, és hazafele menet még egy nagy lángost is elfogyasztottak.

Hétfő délelőtt a sütés-főzés jegyében telt. Blanka ugyanis megkérte Kismamát, hogy csináljon nekik olyan gombócot, amit a Dédimamánál ettek, csak barack és szilva nélkül. Így Kismama, miután rövid telefonos segítséget kértek Dédimamától, nekiállt a csajszikkal krumplit főzni – igazából a jó gombóc Ella krumpliból készül, de az nem volt –, törni, gyúrni, és igazi gombócot formázni. Mivel gyümölcsöt nem kértek a csajszik bele, jobb híjján kakaópor került a gombócba. A kiscsajszik nyomták is a gombócokat lefelé, sokat ettek, végül is közösen készült a mű. A délutáni alvás után már bemerészkedtek a csajok a kerti medencébe Kispapával, addig Kismama Zsófit szórakoztatta. Fürdés után még egy nagy séta, bicajozás is belefért a napba.

Kedden Jászberénybe látogatott el a kicsi család, ahol némi shoppingolás után kis séta volt. A templom melletti kis parkban a csajszik igencsak élvezték a kis szökőkutat, ahol is békák köpték a vizet.

A kocsiban visszafelé a Kispapa szinte teljes hangerővel bőgette az ovis dalos cd-ét, és Kismamával fennhangon üvöltötték a „Mókuska, mókuska” és egyéb remekműveket, csakhogy a már igencsak kifingott csajszik el ne aludjanak a kb. 25 perces úton. Küldetés teljesítve, így a délutáni szieszta már Tóalmáson érte a csajokat.

1 megjegyzés:

Andrea írta...

Mennyire látom magam előtt a képet az autóban hazafelé....!!! :-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...