hétfő, augusztus 30, 2010

Zsófika 7 hónapos



Hármaska a mai hidegfrontos napon betöltötte 7. hónapját, amit olyan éjszakával ünnepelt, amilyet születése óta még nem produkált. És nem pozitív értelemben.

Kb. hajnali 1-től hangos sírásba kezdett, mintha nagyon fájt volna neki valami, és onnantól kezdve csak akkor nem sírt, ha cici volt a szájában. Így Kispapáék magukhoz vették, és közöttük szopizta át az éjszakát. Ha épp elaludt, akkor egy óra múlva kétségbeesetten felsírt újra, és csak cicin nyugodott meg.

Mivel még nincs foga, lehet, hogy ez kavart be, vagy a hidegfront, mindenesetre Kispapáék remélik, a mai éjszaka pihentetőbb lesz. A remény hal meg. Utoljára.

No de miket is tud a kis 7 hónapos (ha éppen nem alszik):

Hossz- és súlyméretről egyelőre nincsenek adatok, de kb. 8 kg lehet. Most épp kicsit náthás, és ő is hasonlóképp utálja az orrszívót, mint nővérkéi. Profin kúszik, ha akar, de inkább négykézláb állásból veti magát előre, úgy közlekedik. Már nagyon akar mászni, állandóan emelgeti fel a kezét, csak még előre nem rakja.

Szeret(ne) üldögélni, de egyedül még nem nagyon tud.

Mindent fog, mindenért nyúl (néha pacsit is ad), minden érdekes, ami nem az övé. Kedvence az újságtépés, a papírevés. Szófaló, kedvence a Kispapa újságja.

Dumálgat, kedvenc szava: "adjá" - már most kezdi a követelőzést.

Nagyon szeret a nővérkéi közelében lenni, hangosan nevet rajtuk.

Még mindig nagyon sokat szopizik, napi egyszer kap gyümölcsöt, a Kismama a héten készül a zöldségek bevezetésére. "Hát így állunk." És reméljük ma alszunk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...