hétfő, március 21, 2011

Csajok, rucik, nagy zabálás

Pénteken a csajszik korábban hazatértek az oviból, mert az összevont csoportok miatt arra kérték az otthon lévő mamákat, hogy ha lehet, oldják meg az ebéd utáni hazamenetelt. (Aztán azért kiderült, azért ez nem olyan hivatalos kérés volt...)

Kispapáék meg is oldották, a nagymamáék segítségével, így a csajokat már itthon érte a délutáni alvás. Pontosabban csak Zsófit, és Borit, mert Blankát már egyre ritkábban lehet ágyba dugni délutánonként.

A szombati nap nagy ruhapakolászással telt, kispapa beszerzett egy újabb adag ruhát.
Kismama szortírozott, elővett, elrakott, szelektált, a csajok pedig nagyon élvezték. Előkerültek a dobozokból a nyári szerkók, sok-sok örökölt póló, és megkezdődött a rögtönzött divatbemutató. Azt játszották, hogy nyár van, és nem is akarták levenni magukról a nyári rucikat. Borika még éjjel is a nyári pizsijében akart aludni, és nem is lehetett eltántorítani. Végül kiegyezett azzal a megoldással, hogy hosszúújjú polót kapott a rövid alá, és térdzoknit a rövidnacihoz. És persze a hálózsák.

Amúgy a nagycsajok igazi nők. Imádják a ruhákat, imádnak öltözködni, egyre inkább bele is szólnak a saját, már nem mindegy mit vesznek fel, mivel, pontosan tudják, mihez mi passzol. Így reggelente is k. nezéz elindulni Kispapának a nagyokkal. Ha meg aztán Zsófika és a mama is jön...

Blanka a minap azt kérte a Kismamamától, hogy vegyen neki leggings-t (fejnélküli harisnyát), mert a csajoknak is olyan van az oviban, és a harisnya már nem trendi. Azt már "utálja".

Borika pedig nagyon édes, teljesen természetesen veszi, hogy ő mindig mindent majd örököl, ha Blanka kinövi, és nem is érti, ha épp új rucit kap (azt is általában csak a keresztszüleitől). Akkor is megkérdezi, hogy "ezt kitől örököltem?"
Sőt, múltkor a mama is egy új cipőben indult el itthonról, és Bori akkor is feltette a kérdést: "Mama, ezt kitől örökölted?"

Vasárnap úgy volt, hogy Zsófi keresztszülők Andrissal és Nórival látogatnak el Kispapáékhoz, de sajnos Andris lebetegedett az utolsó pillanatban, így Stelláék lefújták a látogatást. Ellenben a fagyasztóból elővett kolbászokat már meg kellett sütni, így Kispapáék gyorsan meginvitálták Bori keresztszüleit egy ingyen ebédre. Szerencsére el is fogadták, és hamarosan feltűntek Gergő babával együtt a Kispapa rezidencián. Ingyen kolbász illata messzire száll.

Finom ebéd, utána minimális pankráció a csajok részéről, Gergő kicsit megijedt a lányoktól, aztán a Hárs család búcsút vett, és mindenki nyugovóra tért.

1 megjegyzés:

Gulácsi Orsi írta...

Az enyémek is imádják az örökölt ruhákat! Ez ám a jó nevelés gyerekek!!!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...