vasárnap, március 06, 2011

Mozgalmas hétvége

Szombat délelőtt a nagy csajszik a mamával egy közeli játszóház megnyitására mentek Borika egyik ovistársáék meghívására, míg Kispapa Zsófival nagy bevásárlást intézett.

A játszóházban a csajok nagyon jól elvoltak, mindenféle foglalkozást ki lehetett próbálni, mindketten találkoztak ovistársakkal, pörögtek, tornáztak, sütiztek, a Kismama 2-kor alig tudta őket hazaszállítani.
Délután egy kis szieaszta után pedig a híres Nagy nagycsalád jött látogatóba Kispapáékhoz. Mindkét család legkisebb tagjai, Zsófi és Nimród egy kórházban születtek, egy nap különbséggel, ugyanannál a doktorbácsinál, még onnan a mamák barátsága.
De itt volt még Kori, Simi, így Kispapáék lakásában egyszerre 6 db. 5 évnél fiatalabb gyerkőc rohangált. Orsi anyuka pocakjában pedig ott figyel a legkisebb, aki egyelőre Nagy Pötty névre hallgat.

A kezdeti visszafogottság után a gyerekek elég jól megtalálták a hangot, különösen Kori és Blanka. De persze Simi és Borika se maradt le, ők néha néha odacsapódtak a nagyokhoz, de a picikkel is szívesen szórakoztak. Borinak és Blankának nagyon tetszett, hogy van itt még egy Zsófi korabeli baba, és lelkesen sétáltatták Ninót, aki szintén , 3. gyermekként hasonlóképpen edzett, mint Zsófi baba.
Zsófi és Nimród - mintha egy kocsma pultját támasztaná - egyébként főleg az asztalánál álldogált, és minden kajába belekóstoltak, de egymásról nem igazán vettek még tudomást.

Volt  pizza, süti, apukáknak sör és bor. Volt aztán még közös fürci is, amit két részletben nyomtak a gyerekek. Első körben a babák és Bori, második körben Kori, Simi és Blanka. A fürdés után Simike még egy kis bemutatót tartott a nagyérdeműnek, pucérén baby-taxizott a nagyszobában, de egy idő után sikerült becserkészni. A gyerekek nagyon pörögtek, nem is akartak elválni, Blanka itt alvásra invitálta Korit.

Végül fél 10-ig tartott a buli, Borika pedig azzal zárta az estét, hogy majd "Holnap is jöjjenek a Koriék".

Vasárnap az előző késő esti fektetésnek köszönhetően az átlagosnál kicsit tovább aludhattak Kispapáék, szerencsére mindegyik csajszi kicsit tovább aludt. Nehezen, de sikerült összeszedni a társaságot, és fél órás késéssel elindulni Piliscsabára, kisÁbelhez, becses szüleihez és pocaklakó ikertesóihoz.

A csajok megnyugodtak, hisz a "véres szájú, vad" macskákat, Visnut és Kis Tigrist Petra elzárta a pincében, így nyugodtan randalírozhattak az egész házban kedvükre. Volt nagy bújócskázás, építés, vonatozás, autózás, kirakózás, doktoros játék, nem meglepő módon az alvás kimaradt. Egyedül Zsófika szundított egyet a jó levegőn, a babakocsiban.
Délután kis palacsintázás, motorozás a kertben, majd fél 6 körül tipli. Hazafele a 2 nagycsajszi kb. már az utcasarkon elaludt, Kispapáék alig tudták őket felébreszteni mikor hazaértek. Zsófika végig diszkréten dumálgatott a kocsiban, de teljesen jól bírta az utazást.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...