szerda, március 16, 2011

Kipp-kopp, szülinap és a forradalom

Szombaton már jobban voltak a csajszik, így délelőtt a kiscsalád ellátogatott az újonnan nyílt játszóházba, ahol a Kipp-kopp és a hónapok c. bábelőadst tekintették meg a csajszikák. Pár ovis társ is ott nyomult, így az öröm triplázódott.

Utána még egy "szuper egészséges" gyors éttermi kaja is belefért Blanka ovistársával, Sophie-val és anyukájával egyetemben, majd hazatért a kiscsalád.

Vasárnap Edit nagymamáékhoz voltak hivatalosak Kispapáék ebédre. Délután Kispapa ott is maradt Zsófival és Borival, mert Blanka szülinapi zsúrra ment Kismamával.
Egyik ovis barátnője, Lilien 5 éves lett, volt is nagy buli a belvárosban. Blanka a többiekhez képest ugyan kissé visszafogottabban partizott, de jól érezte magát. Nem csúszott szét, nem táncolt az asztalon. Kismama persze végig ott maradt vele, és fél 8-kor alig tudta hazavinni a csajszit.

Este mindenki ott aludt a Csinszkában Nagymamáék rezidenciájában, mert a csajok fektetése után Kispapáék kaptak egy kis kimenőt, és elmentek vacsizni. A budai Déryné kissé megváltozott a legutóbbi ott tartózkodás óta... Ha az a bizonyos csillag még nem is jár érte.
Hétfő délelőtt Ádi unokatesó Nagypapával és - eredetileg Blankával, aztán mivel neki nem volt kedve - Borival Bábszínházba mentek, Ádi szülinapi ajándékaként. Állítólag nagyon élvezték, bár Bori már másodszorra látta a Marcipáncicát, de ez nem jelentett problémát.
Kispapa sofőr addig egy közeli vendéglátóipari egységben múlatta az időt, napilapok társaságában. Az előadás után Ádiék rezidenciáján folytatódott a buli: kaják, sütik, torta, unokatesók közt.

Hétfő este a nagycsajok még visszatértek Nagymamáékhoz és ott töltötték az éjszakát, mert Kismama kicsit lebetegedett, így csak Zsófi töltötte velük az estét. Kispapáék ismét megállapították, hogy  egy gyerek nem gyerek, tök nyugis este volt, Zsófi már 8-kor ágyban volt, így kivételesen Kispapáék is.
Kedd a forradalom jegyében telt, a híres Petőfi Múzeumban csákó- és pártakészítés közepette, amiben segédkezett Rita nagymama is. Borika lejtett egy kis táncot Kispapával. Jött még némi fánk-zabrálás a Fővám téren, egy kis játszóterezés a Csarnok árnyékában, majd tipli haza a legkisebb és a legnagyobb csajhoz. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...