szombat, március 12, 2011

Sleepless in Budapest

A nagycsajszik már pénteken megkezdték a szünetet, ugyanis el kezdtek köhögni, és Kismama úgy gondolta, nem ártana nekik egy doktornénis csekkolás még a 4 nap előtt.
Végül is nincs nagy dráma, Zsófika már gyógyulóban, csak szegénykének 4 foga is jön egyszerre.
A nagyok nagyjából jól vannak, csak éjjelente köhögnek, de akkor nagyon. Napközben csak szolidan folyik az orruk, de nem vészes.

Az elmúlt éjszaka azonban igen emlékezetes volt Kispapáék számára, de nem éppen pozitív szempontból. 2 körül Blanka jelentkezett egy kakilás erejéig, majd a wc-n ülve olyan köhögőroham jött rá, amitől hányt, és ezt büszkén mesélte még másnap is mindenkinek. Aztán öltöztetés után ő simán visszaaludt.

Ekkor kezdett rá Borika, aki innentől kezdve kb 4 órán keresztül csak köhögött, hiába minden csodabogyó, szirup, csepp. És persze elég rosszul aludt, felületesen. Át is került Kispapáék közé, és egyfolytában Kismama vagy Kispapa ujját markolászta. Közben nagyon horkolt is, és forgolódott, ezért Kispapa inkább visszaszállította.
Közben persze Zsófi is jelentkezett egy cicizés erejéig, de utána vissza is aludt..

De aztán Borika elég gyorsan levágta, hogy kikerült a szülői ágyból, amit hangos sírással jelezett is, így Kispapa beköltözött mellé. Ekkor volt kb hajnali 4.

Kispapa gyorsan bealudt, Kismama kb 5ig hallgatta a köhögő Borit, majd ő is elaludt.
Zsófi fél 7kor ébredt, de egy újabb szopizás után landolt a babakocsiban, kihelyezve a konyhába,  és ott egészen 9ig visszaaludt. Legalább kialudta magát. Szegényke, valószínűleg minden reggel vissza tudna aludni a hajnali szopizás után, de mivel a csajszik az ovi miatt 7kor kelnek, ő is felriad a készülődés zajaira.

A nagyok reggel fél 8kor ébredtek, de egész jófejek voltak, megértették, hogy Kispapa és Kismama képtelen még felkelni, így meséztek, "olvastak", barbieztak, kekszet ettek, és csak 10 percenként hangzott el egy "Papa, Mama" felkiáltás a részükről, a szokásos 5 perc helyett.

De azért tényleg rendesek voltak.

Aztán fél 10től Kispapáék is megkezdték a pihentető 4 nap szünetet.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...