péntek, március 04, 2011

13 hónap: harap, puszi és nem

Zsófika töretlenül halad a fejlődés útján, a napokban betöltötte a 13. hónapját. Immáron 8 foggal rendelkezik, és rájött, hogy tud harapni. Ezt előszeretettel gyakorolja, főleg cickózás közben. Majd mikor a mama felkiált, ő nevet egy jót.

Szoptatás kérdés: eddig is nyilvánvaló volt, hogy Zsófi a legnagyobb cicifan a csajok között, és ennek egyre inkább hangot ad. Sokszor napközben odasétál a mamához, és egyértelműen kifejezi cicizési szándékát, és tépi a mama pólóját. Éjjel is egyszer még követeli magának a jussát, szóval nem igen akaródzik neki elválasztódni. Amikor Kispapa éjszaka bemegy hozzá, és kiveszi, már félálomban mutogat Kispapáék szobája felé, és kiabál, hogy "Mama", "Mama".

Egyébként minden kaját elfogad, csak inni nem hajlandó, max pár korty vizet és néha ivós joghurtot.

A sétálást profi tudománnyá fejlesztette, már hálózsákban is egyre nagyobb biztonsággal totyog.
Megtanult puszit adni is, jó nyálasat, nyelveset, de csak a kivételezetteknek. Viszont puszit dob bárkinek köszönéskor.

Állandóan karattyol, be nem áll a szája, bár főleg babanyelven nyomja. A mama-t már szépen használja a hamm-mal együtt, de már tudja mondani, hogy mit mond a kutya, és a boci. És a halacskát is eljátssza néha. Egyébként még szinte minden dádá, ájá.
Első igazi szava természetesen a NYEM volt. Teljesen tisztában van a jelentésével, mert rázza is hozzá a fejét.

Nővérkéivel egyre jobban elvan, együtt buliznak reggelente a gyerekszobában, pontosabban Zsófi felkelti őket a sikongatásával. De nem bánják.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...