hétfő, november 07, 2011

21 hónap

Kispapáék rövid szabadsága alatt Zsófika újabb hófordulóhoz ért, egészen a 21.ig. Lassan érettségizik...

Ebben a hónapban sok dolog változott az előbbiekhez képest. Egyrészt most töltött el először hosszabb időt a Mama és a Cici nélkül, ami ugyan a várt eredményt nem hozta meg, de legalább kiderült, hogy túléli a fent említettek hiányát.

Élete második hányós fosós vírusán is túlvan a csajszi, utóbbit már lényegesen jobban viselte, mint a rotát, de azért szegényke több órán át küzdött az elemekkel folyamatosan.

Az étvágya javulóban van, végre nemcsak fényt eszik, és időnként már az is látszik rajta, hogy éhes. Reggelire és vacsira 2 ivósjoghurtot vagy egy bögre kakaót is lenyom, a cickó mellett.

Ebben a hónapban legjobban a beszéde indult meg. Eddig csak szavakat használt, de mostmár 2-3 szavas mondatokat is hallanak Kispapáék.

Legújabb szófoszlányok a teljesség igénye nélkül:

Mama, ézd! (nézd) , E mi? A mi? (ez mi, az mi?), Bakka aszik, Bojó síí (sír), Én is-én is, nincsen cici, appa (Gyuri nagypapa), anya (Edit nagymama), pöpi (szörpi), Gyeje, "Papa écci kakaó" ( Papa légyszi hozzál kakaót), "Mamájoz" (mamához menni), "iszám" (kiszállni vhonnan), "Mama écci cici, ásik cici" (másikból is kér), okkut (joghurt), "ija mama" (szia mama), "bissza" (vissza), pucs (kulcs), esett (leesett vmi), si-si (simi simi), inni écci (kérek inni)
Számol 10-ig, nagyon szeret énekelni. Pl.A a csajszik nagy kedvencét a Somvirágot mindig halandzsa nyelven énekli (kakukkfű-kakukkszó: "papucsu, papucsú"), de a manótornás dalokat is előszeretettel próbálja utánozni.

Nagyon cuki, és ebben a hónapban talán kicsit kevesebbet hisztizett már. Napközben 2-3 órát alszik ebéd után, éjjel változó, mostanában Bojó mellett ő is szeret beköltözni Kispapáék közé éjszakára.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...