vasárnap, november 20, 2011

Éjjel-Nappali Fogászat (J+J Dent) - gyerekkel ide ne

Adódott, hogy Kismamának fájt picit a foga. Kellett várni pár napot, míg végül is sikerült úgy rendezni, szervezni, hogy a kötelezettségeket, kis pihiket, utazásokat letudva Kispapa el tudja fuvarozni a nem túl drága, de nem olcsó, nem túl messzi, ráadásul éjjel-nappal nyitva tartó, hiper szuper(-nek tűnő) fogászathoz.

Vasárnap este fél 6. Kismama kiszáll a Ferenciek terén, Kispapa három csajszival megy tovább a terepjáróval kicsi kocsival, próbál helyet találni, miközben a Blanka azon parázik, hogy ez túl messzi lesz, és sokat kell majd gyalogolni... Persze hely a belvárosban nincs, aztán mégis, az egykori Ibolya presszó - ki ismeri? - közelében. Persze csak egy kispolskinak van hely, a verda picit nagyobb, nem sokkal. Éppen sikerül.

Kismama közben már kapott egy kokit, sallert injekciót, mire Kispapa a három kiscsajszival valahogyan odaért a színházba készülő értelmiségi pár, hajléktalan-alkesz és betépett olasz fiatalok között a híres, újonnan nyílt intézménybe. (A nyitólapon Kispapáék nem lesznek rajta...) Kismamát szépen ügyesen el is látták, ügyes volt ő maga is, csak aztán jött az ötlet, hogy esetleg Blankának is megnézettessék a fogát. Kellett volna egy másik szakvélemény a felhelyezett sín, illetve a kipottyant fogak alatti nihil (vannak-e fogcsírák) okán.

Nem sikerült igazán. Blanka kissé aggódó típus, mint talán kiderült már eddig is. Mikor mondta a doktor néni (akiről Kispapáék számára kiderült, hogy "állítólag kisgyerekorvos", hogy le kellene fényképezni (röntgen) a fogát, a Blanka kétségbe esett. Kispapa győzködte 20 percet ("nem fáj, csak egy fénykép, Kispapának is volt, te is csináltál fényképet, nem fájt, meg kell találni a fognyűvő manókat, nem kapsz bazmeg semmit a Mikulástól..."), lassan kicsit megnyugodott (főleg az utolsó érvre).  Kismama is adott neki lelki fröccsöt.

Az első próba teljes kudarc. A gépet le kell engedni, az asszisztens még megértően somolyog, a doktor néni kissé fáradtnak tűnik (de 4000-ért leszarom). Fél perc után lefújják az akciót, ha mozog az arc (sír és retteg a kiscsaj, akit egy mini szobában egyedül kellett hagyni egy félelmetes, mozgó géppel...), nem lesz jó a röntgen. Villany leo, Kispapa, mindenki kilép. Nem sikerül.
Blanka győzködés, még egy próba. Kudarc, szegény nagyon fél, de mégis meg kellene csinálni, hogy később "ne kelljen szuri, hogy a fognyűvő manókat megtalálja a doktor néni". Újabb lelki fröccsök, de a gyerekdoktor néni már teljesen szkeptikus, "ez úgysem fog menni". Az asszisztens egy-egy szóval igyekszik nyugtatni a Blankát, de a "szakember" egy kedves szóval sem illeti, nem nyugtatja, nem ígér neki matricát, bármit. Beül a hello-goodbye-manager mellé, íratja a számlát (Kismama kezelése után), és néz üveges szemekkel. Kispapának szinte könyörögnie kell (egy kibaszott non-stop magánrendelésen, ahol senki nem várakozik egyébként), hogy még egy esélyt, lécci... Hátha Kispapáék még meg tudják győzni a Blankát, hogy most kellene ezt a kis fényképet megcsinálni.

Nagy nehezen köszi, megkapják Kispapáék (először két hét mulvára kapott a Blanka a "non-stop" helyen új időpontot). De ez szinte kegy, könyörögnie kellett érte a Kispapának. Blanka szegény magához képest hatalmas erőt vett magán, és beült a helyre, de közben az asszisztens és a doktor néni is beszólt neki, hogy "Blanka csak úgy tudjuk megcsinálni, ha nem sírsz, ha egy könnycseppet is látunk, befejezzük". Persze tényszerűleg így lehet, de talán egy öt éves gyereknek ezt másképpen kellene kommunikálni.

Pláne egy gyerekfogorvosnak.

A röntgen félig sikerült, félig nem. Lent - ahol kipottyant Blankának már két foga - ott figyelnek a kis fogcsírák, tehát ottan kijönnek majd a fogai. A fenti fogsor elmosódott a szipogás miatt.

Gyerekkel ide ne. Az állami, darazsas (darázs jelmezes) fogdoktornéni, mégha kicsit bolondosnak tűnik is, 1000-szer jobb.  

De hazafelé legalább a kocsival már könnyebb volt kiállni.

6 megjegyzés:

Andrea írta...

Hát ez...!!! :o

Blanka, igenis szuper ügyes vagy!!! :)

kispapa írta...

Igen, szerintünk is ügyes nagyon :)))) köszi!!!

aux2 írta...

A J+J Dent maga a borzalom a 12 éves fiamnak letört elöl a fogából egy darab egyébként gyönyörű fogsora van.Valami borzalmat épített neki a doktörnö a színe túl fehér volt kifelé állt és nem volt fogformája.Mindenki kinevette.Nekem ez a förtelem 10,000be került.Utánna elvittem egy másik magánrendelőbe ott az orvos is kiakadt az sztk-ba szebben megcsinálták volna mondta ö.Természetesen lecsiszolták és egy gyönyörű fogat építettek fel neki észre sem lehet venni,hogy le volt törve. Ennyit az igényes J+J dent fogorvosi rendelőből.

kispapa írta...

:((((
HÁT AKKOR MÁR CSAK A VENDÉGKÖNYVÜKBE KÉNE BEÍRNI, A SOK SOK ÖMLENGÉS MELLÉ...BÁR BIZTOS KIMODERÁLNÁK....DE AZÉRT REMÉLEM,ELÉRTE VALAHOGY ŐKET A NEGATÍV KRITIKA....SAJNÁLOM, HOGY NEKTEK SEM VOLT SZERENCSÉTEK....

kira2005 írta...

A J+J dent fogászat nekünk bevált. Először 3 éve Karácsony másnapján voltam náluk, nagy megelégedettségemre, kiváló szakértelemmel nem sok várakozási idővel (nem időpontra mentem!!) megoldották a problémámat, ami pedig híd alatti fog lévén nem volt egyszerű eset.. Rá egy évre az akkor 8 éves kislányommal kerültünk ismét hozzájuk, hirtelen fellépő szűnni nem akaró fájdalommal természetesen mikor máskor mint szombat este..Az én gyerekem rendkívül türelmes jól viseli a fájdalmat felnőtteket überel, nem hisztis nem sírós. Ezért is és egyébiránt is könnyedén leküzdötték a fogfájását, kitisztították a lyukas tejfogat, röntgent készítettek ami szintén teljesen zökkenőmentesen ment. Oklevéllel jutalmazták amire Kíra nagyon büszke volt! (mi meg a lányunkra. ) Teljesen felnőtt, gyermek barát, nagyon kedvesek, nem drágább mint bármelyik más fogászat én csak ajánlani tudom őket! (Természetesen vannak felnőttek és gyerekek akiknek a fájdalomküszöbük és a természetük miatt semmi sem felel meg hát nekik nyilván ez sem az sem jó mindenki hibás csak ők tökéletesek, de ez csak egy privát vélemény..)

Kiss Gabriella írta...

MENEKÜLJ....... (Belépéskor a doki arról panaszkodott, hgy sokkal kevesebb ember jár hozzá, mint régen- ez már gyanús volt) Páromat kellett elvinnem 19 órára volt időpontunk majd aki utánunk érkezett azt is előbb behívták..... Flegmák, lekezelőek voltak (sablonosnak hangzik, de nem tudom elmondani mennyire emberszámba se vettek minket...) A kezelés közben arra lettem figyelmes hogy párom kiabál, majd a doki - mikor meglátta hogy nézem, előttem bevágta az ajtót - kioktatta páromat, hogy ne ordítson hanem szoljon (miközben a szájában turkál...?!!!!! EZ NORMÁLIS?!!!) Kihuzta a fogat majd meg kocoktatta az előző fogát és sikerült kiszednie belőle a tömést, tett bele ideiglenes tömést.... Persze bájosan közölte hogy az állandért es ezért is fizetni kell majd... Mikor kérdeztük, hogy mennyibe fog kerülni, megint kioktatott hogy feleseges az árrol beszélni mert az a kezelés közbe derül ki... (es ha nem tudom kifizetni visszacsinalja...?!!!!!) A recepcióstól háromszor kellett kérni a fájdalom csillapítot, amit kifizettünk......vonakodva adta oda...Majd mikor már teljesen hidegen hagyott az anyagi oldala, csak azon voltam, hogy hozzák rendbe... Megkérdeztem hogy akkor csak tömni kell (a tönkre tett fogat), erre az volt a doki válasza, hogy nem tudja és odata egy másik orvos számát.... Egy szájsebész nem tudja megállapítani hogy húzni kell-e a fogat vagy tömni?? GRATULÁLOK NEKIK!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...