kedd, november 01, 2011

Wellness vagy mi

A fosós hányós senkit nem kímélt, csütörtök hajnalra kidőlt Kismama, Zsófi és még a Kispapáéknál lebzselő, épp őszi szünetét töltő bécsi unokatesó, Fábi is. Kispapáék felváltva takarították fel mindenki után az innen-onnan kijövő cuccot, miközben ők is küzdöttek az elemekkel. De amilyen agresszíven jött a cucc, olyan gyorsan ki is ment mindenkiből. Még Zsófika sem került kiszáradás veszélybe, az anyatejnek hála persze.

A betegség miatt az utolsó percig kétséges volt, hogy Kispapáék elutazhatnak e kemény 3 napra vagy nem, de aztán úgy döntött a kupaktanács, hogy mivel a hely nincs messze, elmennek, max. ha probléma van, tipli haza.

Kispapáék péntek késő délután meg is érkeztek Bánkra, becsekkoltak, és rögtön bele is vetették magukat a wellness részlegbe.
A wellness mellett persze azért a kultúra oltárán is áldoztak egy sort, volt kis kirándulás a nógrádi várhoz, a Mikszáth kúriához Horpácsra, mise Alsóberényben, ebéd Romhányban, futás a Bánki tó körül.
Szombat este egy kis borkostolós túra, néhány - szintén a szállodában tartózkodó - celebbel karöltve. A Bumeráng mostan biztosan kacskaringósabban száll, a híradó is több wellness-szel lesz teli, és az etyeki borok is jobban fogynak majd.

Közben persze a Kismama sűrűn csekkolta a csajokat telefonon, és bár közben egyik nap a Nagymamán is, másik nap a nagypapán is kitört a kórság, mégsem kellett hazajönni előbb, a nagyszülők profin megoldották a helyzetet.

Zsófika is remekül érezte magát, nem is kereste a cicit, Nagypapát Apának, Nagymamát Amának szólította, éjjel velük aludt, a nagypapa mindig meg tudta nyugtatni, és még a kakaót is elfogadta tőle. A nagycsajszik már rutinosak a máshol alvás kérdésben, velük sem volt semmi para. Borika ugyan néha elsírta magát a Kismamának a telefonban, de ez inkább csak drága szüleinek szólt, mert egyébként nagyon jól érezte magát. Egyik este ki is jelentette a Nagymamának, hogy a legjobb lenne náluk lakni. Rajta, így Kispapáék is többet aludhatnának évközben.

Kispapáék végül hétfőn hazaérkeztek, de előtte még bevásároltak életük értelmeinek némi meglepit, és karácsonyi ajándékot is előre. A csajok nagyon örültek, Zsófika pedig nagy örömében rögtön rácuppant az éltető cicire, és úgy szopizott, mintha nem is maradt ki volna pár nap. Egyébként Kismamának fejnie is kellett nem keveset a 3 nap alatt, mert a csajszi gondoskodik még arról, hogy legyen elég nedűje.

Szóval Kispapáék szívesen veszik az ötleteket, hogy hogyan lehetne maradandó lelki sérülés nélkül leszoktatni Zsófikát a szopizásról.

Egyébként wellness forever. Némi bódító itallal, kis kultúrával, túrázással körítve. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...