kedd, november 08, 2011

Iskolaügy

Kispapa, Kismama és KisBlanka ma iskolát látogattak, sőt, feltételesen be is iratkoztak az intézménybe. Mivel Blanka május végén tölti be hatodik életévét (pont 31-e előtt), hivatalosan iskolakötelezetté válik szeptembertől.

Hacsak az óvónénik másképp nem gondolják, de Kispapáék őszintén remélik, hogy másképpen gondolják. Kispapa és Kismama szerint ugyanis nagyon jót tenne drága kis elsőszülőttjüknek még egy plusz év az oviban. Nem elsősorban értelmi, fizikai téren, de szociálisan mindenképpen. Lassan oldódik a drága. (Reméljük így lesz ez 12 év múlva is, és nem dobja magát hanyatt egy vörösboroskóla után sem egy buliban...)

Szerencsére az óvónénik is osztják ezt a véleményt, de mivel eléggé megszigorították a szabályokat a visszatartással kapcsolatban, a hivatalos választ majd csak januárban tudják meg Kispapáék.

Viszont pár iskola már most kéri azon gyeremekek jelentkezését, akik nem körzetes suliba szándékoznak menni, és emiatt a felvételis beszélgetések is megtörténnek az ősz folyamán.

Szóval ma Kispapa és Kismama nagyon jót beszélgetett, sőt Kispapa még rajzolt is egy kilenckeres iskolában, de Blanka hozta a szokásos néma formáját. Szegényke annyira meg volt illetődve, hogy még a kért házat, fát és embert sem volt hajlandó lerajzolni, helyette a Kispapa mutatta meg őstehetségét. Szép lett, bizony, de Blanka legalább kiszínezte a fát. A házat viszont Kispapa valahogyan rossz helyre vázolta fel, amin a drága Blanka besértődött - nehéz az élet. Azt már nem színezte ki.  

De szerencsére azért a tanítónéni nem volt le messzemenő következtetéseket kisBlanka viselkedését illetően, sőt még ő nyugtatta a Kismamát, hogy egy év alatt rengeteget nyithat a gyermek.

"Open your eyes Neo Blanka. Open your eyes." 


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...