csütörtök, szeptember 28, 2006

Hangos nevetéstől a harmadik szuriig

A kiscsajszi mostanában már nem csupán hangosan karattyol, hanem pár napja már hangosan rötyörészik is. Na azért nem magában és nem akármin, ehhez azért szükséges egy Kismama vagy egy Kispapa.

A hangos rötyörészés, nevetés főleg úgy érhető el a célszemélynél, ha csupasz pocakját erőteljesen megfújja az ember, amely egyfelől különös, félreérthető hangot generál, másfelől viszont erőteljes Blanka nevetést idéz elő. Természetesen csupán a jól neveltség, a társadalmi normák és illem keretein belül.

Ma délelőtt a harmadik kötelező szuriját is megkapta a kis Blanka. Egyelőre aluszik, most van neki az alvóideje, a szájában két ujja, a másik keze kiterítve. Most sem volt semmi ellenkezés, harc a szúrós nénivel. Csak csend és nyugalom.

Azt is megtudtuk a doktor nénitől, hogy a négy hónapjához képest a kiscsaj jól mozog is, meg nem is. Azaz.

Az, hogy a lábacskáját, illetve lábujjacskáit egyre erőteljesebben tömködi a szájába szuper, mert ez a magas fejlődési szint csak kb. 5 hónapos korban várható el. Másfelől viszont „kimaradt” egy-egy mozgás. A lusta kiscsajszi ugyanis nem igen forgolódik, amit azonban már megtehetne. Mostantól esténként kis lepedővel lehet, kell segíteni ebben, hogy rájöjjön a kiscsaj, milyen jó is forgolódni. Mert állítólag jó.

Hát így állunk. Illetve fekszünk. És közben nem forgolódunk. De már pislákol a fény az alagút végén.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...