vasárnap, augusztus 02, 2009

Élménybeszámoló 1.0

Day 1.

Mielőtt Kispapáék leértek volna Csopakra, bekukkantottak Jozi frissen született hugicájához, akit Kispapa még nem is látott. Liza baba persze aludt, de azért egy kicsit lehetett belőle így is látni. A kiscsajok is nagyon odavoltak, ismerkedtek az új feelinggel, pláne Borika, akinek eddig ugyebár nem volt még kistesója.

1-2 körül azonban már nyikorgott a csopaki kertkapu, és elindult a nyaralás. A kipakolás után lassan meg is érkeztek az első vendégek, KisÁbel és b. szülei. Egy kis koraesti buli után alvás, de a szülők még kicsit „pörögtek” a konyhában, ill. a hársfa alatt.

Day 2. Vas.

A reggeli kelés úgy ahogy sikerült, Borika azért –habár nem igazán ébred fel-de éjszaka néha-néha nyivákol, de némi ujjszorítás és cumi visszaadás után visszaalszik. Legalább már nem kajál a Drága éjjel. De így is felkel 6-7 körül és követeli a gyomrába a jussát, de jóesetben visszaalszik még kb. fél 8-8ig, rossz esetben Kispapáék ujját szorítva dumálgat kettejük között. Blanka hozza a szokásos 8 órás kelését, részéről no probléma. Szóval egy kis reggeli bevásárlás után elindult a nap, az ebédre kerti sütögetés lett beütemezve, előtte pedig strandolás a szuper, feltöltött baba-barát strandon. Du. Kisábelék hazamentek, csajok részéről kis alvás, majd kis fagyizás, és ezután érkezett a füredi friss házaspár, Zita és Gergő, akikkel szintén jó későbe nyúlt az este.

Day 3. Hétfő

A reggeli nehézkesebb kelés után Kispapáék a Mr. Házaspár nyomába léptek, igaz utóbbiak bringával, míg a kiscsalád autóval Füred felé, egy vadregényes házikóba. A csajszikat a du. már egy szuper strandon érte (Sajkod), gyönyörű erdősávval, pár kullanccsal, amit azért könnyen sikerült kiszedni Blankából, de okozott egy kis aggodalmat. Azért volt egy kis vízi bringázás is, a gyerekek életében először, ami jó kis kalandnak tűnt, pláne mikor oldalról kapta a hullámokat a verda. Blanka nagyon élvezte, még a csúszdáról is csúszott egyet. Többet azért nem, biztos ami biztos.
Néhány lángos és liter ásványvíz után irány Csopak, és jóéccakát.

Day 4. Kedd


Egy kis családi banzáj volt eme napon, a környéken lófráló „hülyéskedős” Zoli (Kismama egyik bátyja) és asszonykája, Zsuzsi, ill. Edit jamama és Gyuri japapa tértek be látogatóba. Persze volt strand, hatalmas fürdés, amit mindkét kiscsaj nagyon élvezett. Sőt Blanka Zolival még a nagy csúszdára is felment, de félúton azért visszatáncolt, így a Kispapával a vízből nézték, ahogy Zoli belecsobban a Balatonba.
Egy kis könnyed esti vendéglátós, undok pincéres-pedig korábban jobb volt itt a tapasztalat- vacsi után újra négyesben a Kispapa family.

Day 5. Szerda

Sajna a Kismama migrénnel küzdött, kimaradt a strand, de a szuper kagylós kis medencében nagyon pörögtek a csajok. Az egyik felében víz, a másik felében homokozás, dagonyázás-mint Lapka, a kismalacka. Ebéd után alvás, aztán újra kerti locs-pocs. Borika is nagyon élvezi, habár korábban úgy tűnt, ő nem lesz olyan vizesnyolcas, mint a nővérkéje. Akit amúgy mindig, mindenben utánoz. Kedvenc szava mostanában az „átok” (átok), míg Blanka szavajárása: „veled is csak többen vagyunk”. (nem, nem kell megijedni, Kispapáék nem így beszélnek drága kislányaikkal, csak szeretnek idézgetni filmekből, a kis papagáj lányok meg mindent megjegyeznek.)
Amúgy Csopakon egyik kedvenc játékuk a Kispapa egykori szuper Playmobil vára, amiket srácokkal (by Blanka- értsd: Playmobil figurák) népesítenek be. Persze az „együttes élmény” még hagy kivetni valót maga után. (azaz 5 perc után mindig veszekedés a vége, általában kisBlanka irigykedése miatt)

Ja, breaking news of Day 5. A vértesztes down szűrés eredménye smseben megérkezett, és negatív lett. Ez a para letudva…

Beszámoló folyt köv. és a képek hamarosan.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...