hétfő, augusztus 10, 2009

Kontroll

Blankával kicsit több, mint 1 éve már részt vettünk egy kivizsgáláson a sok asztmás hörghurut miatt. Ennek a vizsgálatnak az eredménye poratka allergia és némi IgA hiány igazolásával zárult. Az utóbbi a kicsit parásabb, ugyanis ezen immunérték hiánya felelős a különböző légúti nyavalyák nagy részéért, amiből kis Blankának emiatt bőven kijut. Eddig teendő nem volt vele, csak az immunerősítés, ezerféleképen, a hagyományostól a homeopátiáig terjedően. És a remény, hogy majd kinövi.

Az elmúlt év egész tűrhetően telt betegségek szempontjából: durva, fulladós hörghuruthoz hál’Istennek és homeós Orsinak köszönhetően nem volt szerencsénk, bár a takonykór elég gyakran előfordult. Ráadásul amint az egyik kiscsaj benyal valamit, a másik rögtön megkapja és vica versa. Annyi azonban látszik, hogy míg Borika 3-4 nap alatt lenyomja a náthát, Blankánál a szimpla orrfolyás 2 hétig is eltart.

Na szóval, hogy ne szaporítsuk a szót feleslegesen, így óvoda előtt eme érték és az allergia ismét kontrollra szorult. A pénteki délelőtt ennek fejében a Bókay u.i gyermekklinikán telt, ahol 2 órás várakozás után következett a már jól ismert alkar szúrkálás, hogy milyen allegénre is pirosodik be a kiscsajszi keze, illetve utána a vérvétel sem maradt el. Mondani se kell, kis Blanka, aki eddig sem volt nagyon orvosbarát ( még jó hogy a családjának egyrésze orvos …), nem díjazta a szurkálós műveleteket, üvöltött mint a sakál, de aztán kedves szüleinek sikerült megnyugtatni.

Az eredmények pedig: vérkép oké, allergiát kinőtte visszafejlődött, vagy nem is volt, csak anno elrontották a mérést, nem tudni...Ellenben ez az IgA szint még mindig alacsony. Emelkedett ugyan tavaly óta, de a 3 éves korban szükséges minimális 0,5 szintet nem éri el, az övé csak 0,4. Állítólag ez nagyarázza a sok, elhúzódó náthát, hurutot.

Pulmonológus néni szerint az ovi elég kérdéses, nem tudni bírni fogja e, házi doktornéni és homeós Orsi szerint simán, illetve egy próbát mindenképp megér, max. ha nagyon beteges, gyakran itthon tartjuk….Addig pedig jön a Ribomunyl kúra, megspékelve egy nagy adag homeós bogyóval és egy kis biorezonanciával.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Kispapa!

Először is gratulálok a blogodhoz, és a szép gyerekekhez. Már csak azért megmelengette a szívemet egy-egy írás, mert nekem is van egy Borikám aki bölcsis (és van egy Vilmánk is aki még picike).
Konkrétan azért írok merta nővérem kisfiánál a vérvétel az IgA szinte teljes hiányát mutatta ki és a te blogodat adta ki a Google találatként amikor rákerestem ilyen problémával foglalkozó írásokra. Olvastam hogy a ti Blankátoknak is elkellett az immunerősítés. Szóval az lenne a kérdésem, hogy meg tudnád-e adni a "homeós Orsi" elérhetőségét?Blanka hogy bírja az óvodát?Kinőtte végül az IgA hiányt?
Köszönettel, Zsuzsa

kispapa írta...

Kedves Zsuzsa, ha írsz egy mail címet, elküldjük az Orsi elérhetőséget.

Blanka amúgy jól bírja az ovit, nem beteg többet, mint egy átlag ovis, talán hosszabb ideig tart nála a nátha..

IgA szintet 1 éve nem néztek, akkor még alacsony volt, de nem halálosan...azóta nem voltunk pulmonológián vele,mert hál Istennek nem volt hörghurutja azóta, a házi doki nénink meg feleslegesen nem szúratná megint...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...