szerda, augusztus 26, 2009

Ovi-warm up

Úgy tűnik, Kis Blanka szerencsésen meggyógyult, hála az orvosságnak és gondos szüleinek. Egyébként meglepő nyugalommal telt az itthon töltött 3 nap, így 1 gyerekkel. Szinte pihentető volt, s habár Kispapának kedden - amikor általában otthon szokott alkotni, de mekkorát! - délelőtt Blankával három lego-duplo házat kellett építenie, egy idő után a drága gyermek egyedül is eljátszódott. Azután evett, aludt, s Kismama át is vette a teendőket.
Emelett pici Boji remekül érezte magát Tóalmáson Ádival és Jamamáékkal, a szókincse állítólag rengeteget bővült, vagánykodott, strandolt. Azért Kispapával telefonon még nem kommunikált.
Na de ovi.
Blankának megtörtént az első ismerkedési napja az oviban, egy szerény orvosi alkalmassági vizsgálattal, és jel-választással egybekötve. Blanka már napok óta a Mackó jelre pályázott, az ok ismeretlen. Miközben Kismamáék sorban álltak - ültek - Kispapa megbírkózott a feladattal. Megvadult kismamák és drága, nyálcsorgató gyermekeik közepette lecsapott az óvonénik mutatta papírra. Rámutatott a maci-szerű jelre, s mondta tessék mellé írni Blanka nevét. We got it!
Ezután következett az ismerkedés az óvónénikkel, néhány sorstárssal, a Süni csoport saját termében. Volt ott kis játszás, gyurmázás, persze szigorúan szülők jelenlétében. Kispapa néhányszor kiállt B1 mellett, például visszaszerezte az egyetlen babakocsit neki, s empátiával, toleranciával meggyőzte Blankát, hogy szegény másik kislány is had etesse meg a kis szerencsétlen babáját az etetőszékben, mielőtt azt Blanka kihajítja azt a székből. (Na jó, nem is akarta kihajítani, csak elsőre...)
Blankának legjobban a kis WC tetszett, amit vagy négyszer meglátogatott az ott töltött 1,5 óra alatt.
A délelőtt vége fele már egészen felengedett a kiscsajszi, mikor is egy kisfiú (akit előtte nem is látott a kiscsalád) se szó, se beszéd odafutott Blankához, átölelte, az arcára nyomott egy puszit, majd a "Szia baba" köszönéssel kiviharozott a teremből anyukájával együtt. Kismamánál jobban csak Blanka illetődött meg jobban, aki szegényke kislányos zavarában a mama szoknyájába fúrta az arcát, elvörösödött, és könnyes szemmel csak annyit mondott: pisilni kell (mostanság, ha Blanka zavarban van, vagy izgul, mindig pisilni akar menni...)
Az ovi hivatalosan hétfőn folytatódik, de akkor már élesben, részben szülők nélkül...

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...