vasárnap, december 27, 2009

Best off Karácsony

Dec.24.

Reggel Kispapa átfuvarozta a beteg KisBlankát és Borikát Edit nagymamáékhoz, hogy az angyalkák nyugodtan készülődhessenek az esti szeánszra. Miután elcsendesedett a lakás, Kismama gyorsan neki látott az esti menünek, Kispapa pedig rendkívül ügyesen feldíszítette a fát. Kis takarítás után lassan az ajándékok is a fa alá kerültek, és miután a nagymama telefonált, hogy felébredtek a csajszik a délutáni alvásból, Kispapa már indult is értük. Habár Blanka még mindig lázas volt, azért nagy volt az izgalom mikor hazaértek, és zárva találták a nagy szobát, ahol az angyalok még az utolsó simításokat végezték. Addig a kiscsalád leült a gyerekszobában, énekelték a karácsonyi énekeket, és várták a csengő hangját. A harmadik csengőszó után feltárul a nagyszoba ajtaja, és a kiscsajok nagy ahítattal néztek körbe.

Az öröm nagy volt, s bár Blanka örömsikolyai ebben az évben azért elmaradtak, tekintve a betegségének, de mindketten nagyon örültek.

Jó kiscsajoknak bizonyultak, mert a Jézuska sok mindent hozott. Az este további része játszással, kis vacsival telt négyesben.

Dec. 25.

Délelőtt folytatódott az előző esti program, majd délután megérkezett Rita nagymama, Józsi nagypapa, Edit nagynéni és Balázs nagybácsi, valamint újabb ajándékdömping. Finom kaják, növekedő pocakok, társasjátékozás, pörgés, bár kisBlanka még mindig nem hozta a régi formáját, még mindig küzdött a lázzal és a takonnyal, így az est viszonylag korán véget ért.

Dec.26.

A nap délutánja, estéje, Kismama szüleinél telt, ahol összegyűlt a nem éppen kiscsalád. Ott volt Kismama két bátyja, asszonykáik, és az összes büdösbogár unokatesófiú, számszerint 6. Plusz persze Kispapáék 2 kiscsaja, szóval ment a pörgés rendesen. Pókerparti, pankráció - ezekben természetesen Kispapa legyőzte a szerencsétlen büdösbogarakat - és evészet minden mennyiségben.

Dec. 27.

Olyan történt,ami már régen: a kiscsalád egészen 9 óráig aludt majdnem egy huzamban. Persze fél 6-kor volt egy cumi visszaadás Borinak, majd fél 7-kor egy kutyuskeresés Blankának, de lényegében mindenki visszaaludt egészen míg a kismutató el nem érte a retkes 9-est. Így Kispaáék kicsit kipihentebben kezdhették a napot. Délelőtt kis játszóterezés, Betlehem nézés, délután pedig Dédimama érkezett Kispapáékhoz. A kiscsajok hozták a formájukat, hol ölelgették egymást, hogy "ííííííígy szeretlek", két perc múlva lökdösték egymást, majd szépen rajzoltak, illetve veszekedtek. Családi idill.

Holnaptól back to life, back to reality.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...