kedd, december 15, 2009

Szülinap 2-őn innen, 30-on túl

Az egész szombaton kezdődött, ráadásul pont Kismama szülinapján. Délelőtt a Kispapa család megejtette Blanka utolsó sí óráját ebben a félévben, ahova hosszú idő után a Mama is kimerészkedett Borikával. Le is esett neki az álla. Ugyanis az elmúlt szombat délelőttönként a Kispapa lelkesen vitte a csajt, igaz, szinte mindig késve. Aztán jöttek a csúszások, eleinte kézen fogva, majd lassan egyedül, végül tök szólóban, szöcskézve, hóekézve (háztető vagy tortaszelet néven is fut), törpeóriásozva. A dombra fel csodaszőnyegen – felvonón – lefelé meg ki, hogy. Olykor pihent a Blanka, máskor lelkesen csúszott, persze Pöttyös Kutyussal a kezében. Aztán Kismama is megcsodálta a szép egyedfejlődést. Hiszen: „Hej, hó síelni jó”. (Ezt kellett minden óra után skandálni, amire persze a Blanka és Ádi sosem voltak hajlandók.)


Síelés után alvás következett, majd délután megérkezett az ex-szomszéd, KisÁbel és mamája, hogy megünnepeljék Borit és a krampóját, azaz KisÁbelt, aki szintén a napokban töltötte be második életévét. Pizza, kis vörösbor, Túróruditora, ajcsik, minden, ami kell.


Vasárnap a Blanka délután is alig akart aludni, úgy rá volt pörögve a szülinapi partyra. Nem mintha az övé lett volna, de így van ez. Az alvás után nem sokkal befutott szinte mindenki a Gyuri japapáék által biztosított helyszínen, ahol elfér néhány ember. Nagyszülők, keresztapák, részben anyák, unokatesók, nagynénik sokasodtak hamarost a pecóban.


Blanka és Ádi rögtön elkobozták Borika új babáját, és unokatesók lévén házaspárt alakítva szerepjátékoztak…

Haverok, buli, eszterházi torta, meglepik. A kiscsajok nagyon pörögtek, este 10-kor alig lehetett őket ágyba dugni. Blanka elég jól viselte, hogy most nem ő vihette haza az ajándékok nagy részét, csak a vége fele kezdett elszakadni nála a cérna.


A kis ünnepelt Bori pedig rengeteg mindent kapott a fa szeletelhető tortától, ételektől kezdve, babát mózeskosárral és játszószőnyeggel, babaágyat, Anna Peti könyvet, Bogyó és Babóca kötetet, Playmobil srácokat, színezőt és filctollakat, virágot stb. Élvezte a kiscsajszi a bulit, fújta a gyertyát, falta a tortát, nyomta a szörpit.


Csajok, utólag is, happy birthday.


Képek hamarost. De télleg.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...