csütörtök, december 03, 2009

Hogy miért Zsófi B3?

Sok kérdés érkezett Kispapáék fele, hogy B3 miért nem B kezdőbetüs lesz, követvén az eddigi hagyományokat. Nos, íme a válasz.

Először is a tény, hogy történetesen mindkét kiscsajuk B betüs lett, teljesen véletlen, semmi tudatosság nem volt benne. Egyszerűen így alakult, megtetszettek a nevek, és kész. Nem volt sok agyalás. Olyannyira nem volt tudatos, hogy Kismamának-aki egyébként nagyon okos- pl. konkrétan csak Borika születése után esett le, hogy a 2 gyermek monogramja ugyanaz.
Ezért sem volt tervben, hogy a 3. gyerkőnél folytatódjon a hagyomány. Lehet, hogy találhattak volna B betűs nevet Kispapáék, de igazából KisBlanka esélyt sem adott rá. Történt ugyanis, hogy mikor Blanka megtudta, hogy ismét kistesó érkezik, akkor magától, automatikusan már az első pillanattól Zsófiként kezdett Róla beszélni. Pedig akkor még a neme sem volt ismert. És mégis, legyen az ovi, jatszótér, család, barátok, Blanka mindenkivel megosztotta a hírt, miszerint egy Zsófi lakik a mama pocakjában. Nem volt apelláta.
Kispapáék hiába próbáltak más variációkat felvetni elsőszülöttjüknek, ő határozottan kijelentette, hogy neki csak Zsófi kell, ha más neve lesz, inkább ne is jöjjön.

Lehet erre nemet mondani? Pláne ha amúgy Kispapáéknak is tetszett a név.

Így esett meg tehát, hogy KisBlanka névadóvá lépett elő.

5 megjegyzés:

Brigi írta...

Nálunk csak a kislánytesó volt megrendelve :D
A neve is egy darabig, de szerencsére arról le lehetett beszélni a gyerkőt. A tesó pedig nagy valószínűség szerint kislány. :)

kispapa írta...

Szia Brigi

Nem is tudtam,hogy Te is babát vársz. Mikor érkezik a kiscsaj?
Gratulálok ezúton is!

Kriszti

Brigi írta...

Január 9-re ígéri magát, de bármi is lehet belőle :)

Névtelen írta...

Hát igen,akkor nincs sok hátra.Én Borival jan. 4re voltam kiírva,és má dec. közepén megvolt :) akkor hátha te már elkerülöd az oltást...jó neked.

Hajrá :)

K.

samu írta...

és milyen jól választott a család. az egyik legszebb női név. khm khm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...