szerda, december 23, 2009

Kréta és betegség

Sajnos úgy tűnik, Kispapáék követik az eddigi karácsonyi hagyományokat, miszerint valamelyik gyermek tutira beteg lesz eme jeles ünnepen.


Persze a leggyengébb láncszemnek ismét KisBlanka bizonyult. Akiról tudni kell, hogy a bizonyos oltás óta még mindig nem örvend tökéletes egészségnek, orrmanduláját úgy belobbantotta a cucc, hogy azóta is egyfolytában taknyolódik.


Már este kicsit gyanúsnak tűnt a dolog az esti jó éjt puszinál, amit egy gyors lázmérés is követett. A szuper homlokmérő, ami minden mérésnél mást mutat, hőemelkedést jelzett, de mivel Blankán semmi nyoma nem látszott a betegségnek, kedves szülei a krétaevésnek tudták be eme változást.

Tegnap ugyanis meglátogatta a családot kisBlanka nagy szerelme K. Ábel és kedves szülei, és egy rögtönzött mini karácsonyt tartottak. Az este jól sikerült, a gyerekek pörögtek, Ábel profi léggitár bemutatót tartott Lenny Krawitzre, majd az est végén a 2 óvodásnak olyan ötlete támadt, hogy megkóstolják a táblakrétát. Logikus, hiszen a farkas is krétát evett a 3 kismalac mesében, hogy vékony hangja legyen... Bár Blanka elmondása szerint ő csak nyalogatta, míg Ábel harapta is, mindenesetre mindkettőjük nyelve szép kéken virított....

De aztán éjszaka a Kismama többször is csekkolta kisBlanka homlokát, ami egyre melegedett. Reggel aztán a hőmérő higanyszála meg sem állt 38,5-ig, valamint bőséges orrfolyás és köhögés is betársult. Így Kismama és Blanka első útja a doktornénihez vezetett. Úgy tűnik, valami vírusos cuccot kapott el a csajszi, bár Kispapáéknak fogalmuk sincs honnan, hiszen péntek óta se ovit, se más közösséget nem látogatott a csaj.

És persze az sincs kizárva, hogy influenza, mert első nap nehéz eldönteni a doki szerint. Pláne, hogy melyik.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...