péntek, március 05, 2010

"Erősebben, közelebbről"

Igazán áldásos napoknak nézett elébe Kispapa és Kismama ezen a héten, minek után Blanka kedd este lebetegedett, és azóta itthon tengeti napjait. A cérna már ekkor kezdett elszakadni, ugyanis épp hogy kijött az egész család egy masszív kórságból, most itt az újabb, és szegény Zsófinak is már a legjobb haverja lett az orrszívó porszívó. Bár még mindig nagyon békésen tűri, szerencsére. Akár éccaka is.

A nagycsaládos élet "nehézségei" először csak szervezés terén kezdtek megmutatkozni. Kezdődött szerdán, amikor is Kismamának Zsófit kellett vinni a MÁV kórházba hasi-koponya uh-szűrésre, Kispapának pedig Blankát a doktornénihez a délelőtti rendelésre, ugye ez utóbbi program felülírta az eddigi terveket. Így Borikát is kellett valahova tenni, mert Kispapáék nem szerették volna őt is hordozgatni a különböző egészségügyi helyekre, nehogy ő is összeszedjen valamit. Még szerencse, hogy a Kismama anyukája be tudott ugrani egy gyors Bori felügyeletre .

A 2 "nagy" extrán kitettek a héten egyébként magukért, és nem pozitív értelemben.

Bármennyire is imádják egymást, de kb. 5 percenként összevesztek valamiért, és spicliskedtek a Mamának állandóan, aki egész nap mást nem tett, csak igazságot szolgáltatott, és valamelyik bőgőmasina lelkét ápolta.

A csajok már kezdenek nagyon rafkósak lenni, és ott piszkálják egymást, ahol tudják.

Blanka a sunyibb: ő titokban, szavakkal piszkálja Borit, Bori viszont nem válogat, ő rögtön pofonnal válaszol Blankának. És nem is kis pofonnal... A Kismama ma pont elkapott egy párbeszédet, mikor Bori épp a játékpartvissal finoman célzott Blanka felé, aki nevetve mondta, hogy "erősebben, közelebbről" . Bori persze teljesítette, mire Blanka hangos üvöltéssel futott a mamához, hogy Bori megverte őt. És ilyenből nem egy eset van egy nap...

De Zsófika sincs nagy biztonságban, hiába minden óvintézkedés.

Ma reggel, a Kismama 5 percre bement a fürdőszobába, de előtte az alvó Zsófit berakta a kiságyba, a biztonság kedvéért. Erre 5 perc után hangos Zsófi sírást hall, bemegy a szobába, és ott találja a 2 nagyot Zsófi ágyában csücsülve, és Zsófi Blanka kezében üvölt. Blanka pedig ártatlanul kérdezte a mamától: "Aranyosan fogom?
A csajszik gondoltak egyet, és valahogyan bemásztak a kiságyba. Hogy ki hogy landolt, és esetleg Zsófi melyik szerve vagy testrésze esett áldozatul, ezt talán most inkább hagyjuk.

De sebaj, Kismama a "szuper" Anna-Peti könyvek ötletei alapján úgy gondolta, töltsék a napot valami kreatív programmal, ha Annáék szuperanyukájának így mindig sikerül elütni a napot. Volt festés, gyurmázás, rajzolás, melynek a vége az lett, hogy míg Kismama szintén kb. 5 percre hagyta magára a 2 jótét lelket, a gyerekszoba úszott a kiöntött festékes vízben, a gyurma apró cafatokban figyelt a babakonyha összes kis tányérjában, és persze a szőnyegbe beletaposva, a parketta pedig filctollas volt.

Persze nem mindig ilyenek ám a csajszik, csak most nyilván kicsit több figyelmet akarnak, és Zsófi miatt kevesebb idő jut rájuk, bármennyire is próbálkoznak a drága szülők.

3 megjegyzés:

samu írta...

jahaj de ismerős. csak nálunk lelki terror nincs, a fiúk ált. bunyóval intéznek mindent. roppant szórakoztató....
múlt héten fosós hányós volt a menü, egész héten itthon, kb 120 diát vetítettem le.. plusz ugye festés, gyurma, zsírkréta..stb stb

kispapa írta...

Samu mama, mikor blogol újra Samu?? És mit lehet tudni a 3. bébiről, mikor is érkezik???És mi lesz a neme?? sokat gondolok Rátok!!! Sorstársak vagyunk :)

samu írta...

3 hét még.
fiú (ofkorsz)
és hát nemtom samu mikor blogol, én a 39. hétig heti 2-3 napot dolgozom, meg a fiúk, meg minden :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...