kedd, március 02, 2010

Farsang

Ma, ugyan kissé megkésve, de Blankáék ovijában is végre megtartották a farsangot, ami kissé rendhagyó volt a többi ovihoz képest, de állítólag jól sikerült.

Eredeti terv szerint Blanka katica lánynak öltözött volna, Bogyó és Babóca alapján, már a jelmezt is kölcsönkapták Kispapáék Blanka keresztszüleitől, de aztán hiába volt az igyekezet, mert kiderült, ebben az oviban a kis és mini csoportosok nem öltöznek be.
Kispapáék először meglepődtek, de aztán az óvónénik elmondták ennek prózai okát: számukra az a tapasztalat, hogy ebben az életkorban még gyakran megijednek a kicsik egymástól, vagy saját maguktól jelmezben, és a buli inkább zokogásba fordul, mintsem nevetésbe...
Így a beöltözést meghagyják a közép és nagycsoportosoknak, és a kicsik pedig saját, az oviban elkészített kis álarcokban és kalapokban jelennek meg a nagy partin.

Ez így is történt, Blanka csini kalapban és macis álarcban pörgött ill. inkább csak szolidan nézelődött, az óvónénik elmesélése alapján. Állítólag volt táncház, különböző ügyességi játékok, de Blanka és még páran a Süni csoportból inkább csak a széken üldögéltek.

A bulit egy színdarab zárta, amit az óvónénik adtak elő az összes ovisnak. Valószínűsíthető, hogy a Micimackóból lehetett egy részlet, de mivel kis Blanka nem túl beszédes az ovis élményeivel kapcsolatban, így csak tippelnek Kispapáék.


P.S.

Esti hírek:
  • Borika a bilibe kakilt, és tudatosan szólt előtte!
  • Blanka belázasodott estére...

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...