vasárnap, március 21, 2010

Haj, pitbull, sárkány és shopping

Volt itten minden, mi szem, szájnak és hajnak ingere, a kis family most aztán nem unatkozott. Illetve most sem.

Szombat reggel a kiscsalád fodrász nénihez ment, ahol KisBlanka és KisBori is meg lettek nyírva. Nagyon jól viselkedtek, és cserébe igazán csini hajat varázsolt nekik Melinda néni. Bár Borikának inkább csak a bundesliga fürtjeit kellett levágni, de Blanka megint nagyon trendi hajat kapott.

A délutáni alvás után pedig Budakeszi felé vették az irányt Kispapáék. Ugyanis a doktornéni azt javasolta, hogy minél többet menjenek jó levegőre Zsófi babával, így Budakeszire, pontosabban a vadasparkra esett a választás. Összekötvén a kellemest a hasznossal, Kispapáék megbeszéltek egy találkozót az ott lakó Nagy nagycsaláddal, ahol a legkisebb családtag, Nimród, épp 1 nappal fiatalabb Zsófi babánál, és pont ugyanabban a kórházban, ugyanannál a doktor bácsinál is születtek, onnan is az anyukák ismertsége.

De Nimródon kívül ott volt még a 3 éves Kori is, aki rögtön barátságot kötött Blankával (aki eleinte kicsit lassabban engedett fel, de hamar leomlottak a falak), és a 2 éves Simi is.

Volt kis állatsimogatás, Blankát majdnem lesmárolta a liba, Borika kicsit megijedt a szamaraktól, ő inkább a mama kezéből szemlélte az eseményeket. Majd a játszótérre is ellátogatott a 2 nagycsalád, ahol majdnem sötétedésig tartott a móka. A végét még izgalmasabbá tette egy gyerekek körül lődörgő pitbull-szerű lény a rét közepén, akit kissé már besörözött tulajdonosai nem igen akartak visszahívni. "Terápiás" - mondták, "nem kell parázni". Terápiás. Mert már megcsócsált néhány gyermeket???

A legkisebbek a babakocsiban aludták át az eseményeket.

A vasárnap igazi road movienak ígérkezett. Délelőtt egy szolid mozi kísérlet volt Kispapa és Blanka részéről, akinek nem annyira jött be a sárkányos 3 d-s film, így az ingyen vetítésről kb. 5 perc után távoztak Kispapáék. Szegény kis Blankát a nagy hanghatások, giga repülő sárkányok igencsak megijesztették, szegény ott remegett teljes testével Kispapa ölében. Még egy kövér könnycsepp is lecsordult jobb orcáján. Valszeg az Így neveld a sárkányod nem igen való 4 év körülieknek, de még inkább csak 10 év felett lehet élvezhető. A pénztárosok jelezték, elég sokan mentek ki a vetítésről... (A Blanka még a szuperszemüveget sem volt hajlandó felvenni. Pedig jó kis mozi lett volna. Így többet kellett költeni a másik három csajjal a központban...)

Kispapáék csatlakoztak hát a mamáékhoz, hogy hódoljanak a fogyasztói társadalomnak. Ugyanis cipőt kellett venni a kiscsajoknak.

Blanka könnyebb esetnek bizonyult, ő szín alapján választott 2 cipő között, természetesen a rózsaszín lett a nyertes. A lila cipő nyilván "nyomta", és mikor a mama kezében meglátta az ugyanolyan méretű rózsaszínt, közölte, hogy ő már látja, hogy ez a cipő biztos jó lesz. És télleg. Már a boltban sem akarta többet levenni.

Borika keményebb dió volt, ő minden cipőfelvételnél üvöltött, majd nem volt hajlandó lábra állni, hogy próbasétát tegyen benne. Végül egy másik boltban, és másik központban sikerült megtalálni a megfelelő darabot, szintén rózsaszínt természetesen. Majd a hello kitty-s csattok és gumik begyűjtése után még egy kis játszóterezés következett, és tipli haza aludni.

Zsófi baba eközben békésen végig aludta a napot az autósülésben, csak szopizni ébredt fel. Egyébként szegényke még mindig elég ramatyul van. A doktornéni szerint, aki pénteken látta, a torka pirosabb, mint a kórház előtt. Szerencsére sikerült egy inhaláló, párásító gépet beszerezni itthonra, így mint most ugyanúgy, mint ahogy a kórházban,napjában többször kap egy jó adag sós párát a kiscsaj az orrába, majd utána brutál módon le kell szívni az orrát, mert nagyon fellazítja a trugyit. És még mindig nagyon sok jön belőle.

A Doktornéni most látogatási tilalmat rendelt el, mondván, hogy szegénynek így is elég nehéz kijönni ebből a cuccból, és elég neki az ovis vírusok tömkelege.

Pics soon.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...