hétfő, november 22, 2010

Hit me baby

Kispapa és Kismama a minap egy estére kiruccantak Kispapa szülinapját megünnepelni Borika keresztszüleivel, és emiatt a kicsalád Edit nagymamáék lakásában töltötte az éjszakát. Nem is volt gond a csajszikkal, Kismama még lefektette Zsófit, a nagyok buliztak az éneklős műsorra Nagypapáékkal, így sikerült Kispapáéknak viszonylag gyorsan meglógni.

Egészen fél 2-ig tartott a mulatozás, és persze Zsófi baba abban a pillanatban ébredt fel, mikor drága szülei megérkeztek Nagymamáék rezidenciájára. Gyors etetés, majd mivel Zsófi nem akart a saját ágyában visszaaludni, Kispapáék a nyugalom érdekében befektették magukhoz. Már úgy tűnt, alszik is, nem mozgolódott, mikor egyszer csak felült és Kispapa egy nagy sallert kapott tőle az arcára. Csak úgy. Ajándékból. "Ilyen állapotban jössz haza?!" Tessék!" Majd mint aki jól végezte dolgát, letette a kis fejét, és aludt tovább.

Az elmúlt hét egyébként egész békésen telt ovi szempontjából. Borika a reggeli sírásokat leszámítva kezd beleszokni az ovis létbe. Gyorsan megvigasztalódik, eszik, játszik, rajzol, jól alszik - "angolul beszél, németül számol" - szóval működik.

Blanka szájából pedig a minap egy olyan mondat hangzott el, ami még korábban sosem: "Mama, mikor megyek megint oviba? Úgy szeretnék már játszani a barátnőimmel, várom már az ovit."

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

kedves szellemileg is eléggé little család, minek dugjátok azt a kicsi gyereket az óvodába? Anyuka nem ér rá vele otthon foglalkozni? Útban van? Ezért kár volt ekkora csinnadrattával 3 gyereket csinálni!

kispapa írta...

Kedves bátor "Névtelen"!

A kicsi gyerekek nagy része szokott bölcsibe járni. Kispapáék úgy gondolták, mivel a mama itthon van, nem adják őket bölcsibe, de majd oviba igen. Ennek elérkezett az ideje. Mert a "szellemileg is eléggé little család" úgy vélte, sok olyan dolgot tanulhatnak ott, amire szűkebb körben nem nyílik lehetőségük. Végre Borika is - aki az elmúlt három évben itthon volt - új barátokra tehet szert - eddig neki szinte csak olyan barátai voltak, akik igaziból a Blanka cimborái.

Anyuka eddig is sokat foglalkozott vele, sőt, még a gyarló Kispapa is. Erről talán tanúskodik részben eme nagyszerű blog is. Nem útban volt, csak az ovi azért tartogathat olyan értékeket, amitől sokat fejlődhet egy gyermek.

Nem hinném, hogy nagy csinadrattával csináltak volna a 3 gyereket Kispapáék, tudtuk szerint a készítés pillanatában csak kettesben voltak.

Feltételezem a drága, intelligens, névtelen kommentelő szintén egy - szellemileg kissé little - Apuka, hiszen általában szülők olvassák ezt az oldalt. Egy olyan Apuka, aki a gyakorlati otthonlétről a gyermekekkel túl sokat nem sejthet. De azért Kispapáék köszönik a némi frusztrációval átitatott "építő kritikát".

A legtöbb kommentből lehet valamit tanulni.

Brigi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...