vasárnap, november 14, 2010

Ovi news és a többi

A csütörtök és a péntek hasonlóan telt Borika számára: reggel egy kis sírás rívás, "nekem nem tetszik az ovi", "Jöjjön be a Blanka az én termembe" és társai, de aztán megvigasztalódott a csajszi.

A mama délelőttönként még betelefonált, hogy jöjjön e érte, de az óvónénik szerint nem volt nagyobb gebasz, így bent is aludt a csajszi.

Állítólag nagyon kis megfigyelő, szemlélődő a csajszika, sok gond nincs vele, betartja a szabályokat, figyeli a többieket. Akkor szokott sírni, mikor egyik tevékenységből a másikba kell átváltani, Pl. bejönni az udvarról, vagy más foglalkozást elkezdeni. A vezető óvónéni szerint ez azért van, mert Borika picike még, nincs még 3 éves sem, és még sok neki az input. Hamar elfárad, ez is látszik rajta, akkor is elpityeredik időnként, de hamar meg lehet vigasztalni.

Itthon már talán egyre kevesebbet tiltakozik az ovi ellen, és néha már mesél is, sőt, pár kisgyerek nevét és jelét már mondja is.

A hétvége is sok élményt tartogatott a csajszik számára: szombaton Rita nagymamához volt hivatalos a kompánia Kispapa szülinapját megünnepelvén, ott volt Edit nagynéni és Balázs nagybácsi is. Volt finom pörköltözés, sütizés, némi civakodás a játékokon, de azért jól elvoltak a csajok.

Vasárnap pedig nagy nap volt, hiszen Kispapa és Rita nagymama Bábszínházba vitték a lányokat, ahol a Marcipáncica c. remekművet tekintették meg. Kati néni és Tomi bácsi, Marcipán cica gazdái lelkesen táncoltak, énekeltek, jópofiztak, Marcipán cica, aki oroszlán rokonait kereste, kalandjait Bori és Blanka nagy áhítattal követték.

Blanka végig cumizta az előadást rocker ujjszopási technikájával - hatalmas örömmel töltötte el, hogy a mögötte ülő kiscsajszi is hasonló módszerrel szopja az ujját -, Borika pedig magához híven lassan feloldódva adta át magát  közösségi élménynek. A végén már együtt tapsolt, és énekelt a bábozókkal és a többi megvadult 2-300 drága gyermekkel.

Persze a végén dukált az őszi tündér báb.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...